Alex Norén fick precis den start som han behövde den här veckan då han besegrade Louis Oosthuizen i första matchen // Foto: Getty Images

WGC Match Play

Kanonstart för Norén i Texas

Vann över Oosthuizen på 18:e hålet.

Text: Martin Strömberg • 2022-03-24 Uppdaterad 2022-03-24

Alexander Norén behöver plocka så många världsrankingpoäng som möjligt den här veckan för att ha chansen att ta sig in i The Masters, årets första herrmajor, den 7-10 april. Och han fick exakt den start han behövde på Austin CC. Norén besegrade sydafrikanen Louis Oosthuizen i första omgången av WGC Dell Technologies Match Play efter en välspelad match. Svensken var tre upp efter fem hål och var sedan i ledningen hela vägen. Ändå hade Oosthuizen till slut en putt från sex meter för att dela matchen på sista green men den missade hårfint.

– Det var en bra match och det var skönt att vinna till slut. Matchspel är konstigt, ibland kan man leda och känna att man har matchen och ändå blir det dramatiskt på slutet. Jag hade chanser att avgöra men missade ett par slag i slutet , sa Norén efter segern.

Norén var fem under par för ronden och visar fortsatt fin form. Under andra dagen är schemat att Norén ska möta engelsmannen Paul Casey, men den matchen hänger i luften lite. Casey bröt efter två hål mot kanadensaren Corey Conners på grund av kramper i ryggen och det är osäkert om Casey spelar mer i tävlingen. Han fick behandling för sin rygg under onsdagskvällen. Om Casey inte kan spela står Norén på två segrar och då blir matchen mot Conners på fredagen helt avgörande.

Klicka här för att komma till resultaten


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-03-24
TournyttAlexander NorénAustin CCCorey ConnersLouis OosthuizenPaul CaseyPGA TourTournyttWGC Dell Technologies Match Play
Scroll to Top