Viktor Hovland fortsätter att övertyga och leder på Bay Hill efter halva andra ronden // Foto: Getty Images

PGA Tour

Glödhet Hovland leder igen

Gick runt på 66 slag andra dagen på Bay Hill.

Text: Martin Strömberg • 2022-03-04 Uppdaterad 2022-03-05

Frågan är om inte norrmannen Viktor Hovland är världens hetaste golfspelare just nu.

Efter segern i Dubai i slutet av januari tog 24-åringen från Oslo en delad fjärdeplats i Genesis Invitational på Riviera GC och efter 36 hål av veckans Arnold Palmer Invitational är Hovland återigen uppe i täten. Han gick andra ronden på 66 slag och med sina nio under par totalt är han just nu två slag före engelsmannen Tyrrell Hatton, Talor Gooch och Rory McIlroy, alla på sju under par.

– Jag slog en del riktigt bra slag idag som jag lyckades förvalta. Sedan slog jag några mindre bra som jag ändå lyckades rädda par på, så det var en riktigt bra känsla idag, berättade Hovland efter sin rond som innehöll sju birdies, en bogey och resten par.

Hovland är just nu fyra på världsrankingen, cirka 1,75 poäng bakom ettan Jon Rahm, men en seger här på Bay Hill skulle ta honom upp i riktigt slagläge att utmana allra längst upp på världsrankingen. Och han har en bra plan för att ta sig an Bay Hill under helgen.

– Jag ska spela med stort tålamod och inte försöka forcera någonting. Ibland är det ok att ta en bogey och inte riskera värre, förklarade Hovland.

För svensk del finns två spelare i startfältet den här veckan. Henrik Stenson (73-76) och Henrik Norlander (70-79) missade båda kvalgränsen som gick vid tre över par.

Klicka här för att komma till ledartavlan


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-03-04
TournyttArnold Palmer InvitationalBay HillHenrik NorlanderHenrik StensonPGA TourTournyttTyrrell HattonViktor Hovland
Scroll to Top