En lycklig Joaquin Niemann tog hem Genesis Invitational efter att ha varit i ledningen sedan rond ett // Foto: Getty Images

Tournytt

Niemann höll undan trots nervdaller

Fem slag krympte till två under sluthålen.

Text: Martin Strömberg • 2022-02-21 Uppdaterad 2022-02-21

När chilenaren Joaquin NIemman gjorde eagle på det elfte hålet under sista ronden av Genesis Invitational på Riviera CC ledde han med fem slag. Men två bogeys på vägen in skänkte hopp till övriga och avslutningen blev lite nervig trots den stora ledningen. Till slut blev segermarginalen två slag före spurtande Collin Morikawa och Cameron Young.

Niemann ledde tävlingen efter varje rond.

– Jag är stolt över den här segern. Helgen kändes som en månad och jag är glad att segern äntligen är klar, sa en trött men lycklig Niemann efter segern.

Segern var Niemanns andra på PGA Tour efter segern i Greenbriar 2019 och efter två särspelsförluster under 2021 blev det äntligen en ny seger för jättetalangen från Santiago.

– Vi har haft en underbar vecka och jag har ätit middag med mina vänner varenda kväll, jag kommer aldrig att glömma det här.

Enda svensken som klarade kvalgränsen, Alex Norén, avslutade med 69 slag (-2) och delade 48:e plats. Norén klättrade i och med det från 96:e till 91:a plats på FedEx Cup-listan. Viktor Hovland avslutade med 70 slag (-1) och delade fjärdeplatsen.

Klicka här för att komma till slutresultatet


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-02-21
TournyttAlexander NorenCameron YoungCollin MorikawaJoaquin NiemannPGA TourTournyttViktor Hovland
Scroll to Top