Viktor Hovland tackar sin gamla skolkompis för idén att spela Rivieras 15:e hålet på ett annorlunda vis // Foto: Getty Images

PGA Tour

Hovlands genialiska spellinje

Väljer sin egen väg på stentuffa hålet.

Text: Martin Strömberg • 2022-02-19 Uppdaterad 2022-02-19

Det 15:e hålet på Riviera CC rankas som det tredje svåraste hittills under årets Genesis Invitational. Men den norska världsfyran har hittat en egen väg att hantera det smala utslaget. Istället för att utmana bunkern och försöka träffa den smala fairwayremsan som hålet är tänkt att spelas mot väljer han att smälla på drivern till höger om skogsdungen ut på det mötande 17:e hålet.

– Jag spelade hålet så under U.S. Amateur här 2017 och det var min lagkamrat vid Oklahoma State, Zach Bouchou, som kom med idén. Den linjen passar mitt öga bättre och slår jag den rätt så har jag ett bra slag in, förklarade Hovland efter sin fina 64-rond på fredagen.

Hovland delar sjundeplatsen efter två ronder (71-64) och båda ronderna har han valt sin egen alternativa linje på tuffa hål 15.

– Det finns visserligen en bunker på 17 också som inte är bra men annars är det inte mycket trubbel på den sidan, sa Hovland.

Och enligt norrmannens caddie, Shay Knight, blir det också något kortare väg. Under första ronden hade Hovland knappt 170 meter kvar på andraslaget och under andra ronden bara knappt 160 meter.

Klicka här för att komma till ledartavlan


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-02-19
TournyttPGA TourRiviera CCTournyttViktor Hovland
Scroll to Top