Ryan Fox tog sin andra seger på DP World Tour. Bild: Getty Images

DP World Tour

Fox får fira i tio dagars karantän

Sex svenskar tog sig förbi kvalgränsen men ingen av dem lyckades fullt ut under helgen.

Text: Bo Steffensen • 2022-02-13 Uppdaterad 2022-02-14

Ryan Fox tog sin andra seger på DP World Tour, men det dröjer innan han kan fira med familjen hemma i Nya Zeeland. Fox måste först sitta i hotellkarantän när han kommer hem. Sådana är inresereglerna till Nya Zeeland.
– Jag tänkte definitivt på familjen under de sista hålen. Det här är stort för dem och det är lite värre att vara borta nu med en liten där hemma. Jag missade när han började gå, det är jag besviken på. När jag kommer hem nu så har jag tio dagar på ett hotell och då kan jag tänka både på det också och jag ser fram emot att få träffa dem, sa Ryan Fox i segerintervjun.

Ryan Fox hade sex slags ledning in för sista dagen av Ras Al Kaimah Classic på Al Hamra i Förenade arabemiraten. Efter nio hål var den nere i tre och en stund senare i två. Framför allt var det spanjoren Pablo Larrazábal som jagade.
– Jag sov inte speciellt bra i natt. Jag var rätt nervös och hade en äcklig känsla i magen hela dagen. Det var inte någon större föreställning där ute men när jag sänkte för birdie på tolvan så blev det en kickstart för resten av ronden. Det var nog vändpunkten. Det ändrade allt, sa Ryan Fox.
Till slut vann han med fem slag – före Ross Fisher.

Här är birdieputten på tolvan:

Sebastian Söderberg och Alexander Björk gick ut i samma boll. Söderberg avslutade med en 70-runda, två under par, och slutade D25, tolv slag efter Fox. Björk gick runt på par och tappade till D33.
Sex svenskar tog sig förbi kvalgränsen men ingen av dem lyckades fullt ut under helgen.

Svenskarnas resultat, klicka på bilden för fullständig ledartavla.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Steffensen • 2022-02-13
TournyttDP World TourRas al KhaimahRyan FoxSebastian SöderbergTournytt
Scroll to Top