Alexander Norén har fem slag upp till ledaren Sahith Theegala. Bild: Getty Images

PGA Tour

Norén har säsongens bästa placering i sikte

Alex Norén är fortsatt topp 10 i Phoenix Open när halva tävlingen har spelats.

Text: Bo Steffensen • 2022-02-12 Uppdaterad 2022-02-12

Sahith Theegala. Så heter ledaren av WM Phoenix Open, som spelas på TPC Scottsdale i Arizona.
24-åringen fick en sponsorinbjudan till tävlingen och gör sin elfte start på PGA Tour. Efter 36 spelade hål och 66–64 är han tolv under par totalt och toppar ledartavlan två slag före tunga namn som Brooks Koepka och Xander Scahuffele och ett slag bakom dem lurar Patrick Cantlay.
– Jag har inte haft tid att låta det sjunka in och förhoppningsvis tänker jag inte för mycket på det för tydligen har det jag gjort de första dagarna fungerat. Jag är bara tacksam för att jag är här och jag ska försöka göra mesta möjliga av det, sa Theegala till media efter andra rundan.

Alexander Norén startade tävlingen med en fin 67:a och fortsatte samma stil på fredagen. Med fem birdies och två bogeys landade han på 68 slag, tre under par. Norén är –7 totalt och delar en åttondeplats inför helgen.
Alexander Norén hbehöver en bra tävling. Han har en 18:e plats som bästa resultat den här säsongen, under 2022 har han varit 39:a som bäst, och ligger 155:a på Fedex Cup-rankingen.
På lördagen går Norén ut 19.23, svenskt tid, tillsammans med Max Homa och J T Poston.

Kvalgränsen drogs vid –2.
Henrik Norlander, som började med 75 slag i torsdags, var tvungen att gå på 66 slag för att klara den. Det gjorde han inte. Det blev 72 och +5 totalt för Norlander.
Även Viktor Hovland missade kvalgränsen. Efter 13 spelade hål var norrmannen bogeyfri och tre under par och låg precis på kvalgränsen. Då avslutade han de sista fem hålen fyra över par efter bogey, trippel, birdie, par, bogey.

LEDARTAVLA


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Steffensen • 2022-02-12
TournyttAlexander NorénHenrik NorlanderPGA TourTournyttWM Phoenix Open
Scroll to Top