Henrik Stenson, Luke Donald och Robert Karlsson är favoriter att bli kapten för Europa i nästa Ryder Cup. Foto: Getty Images

Ryder Cup

Stenson kan tvingas välja – Ryder Cup-kapten eller Saudi

Kan bli aktuell som kapten, men sägs behöva avstå från Saudibackad liga.

Text: Olof Åsgård • 2022-01-19 Uppdaterad 2022-01-19

Henrik Stenson är en av favoriterna att bli Europas nästa Ryder Cup-kapten och den som ska leda laget i Italien nästa år. Luke Donald och Robert Karlsson är också tänkbara val. Lee Westwood har däremot tackat nej för att fokusera på sin egen spelarkarriär. 

Daily Telegraph rapporterar att Henrik Stenson måste välja bort Saudi Golf League för att ha chans att bli kapten. 

I februari är Stenson en av många stjärnor som ska spela Saudi International i Saudiarabien, en av tio penningstinna tävlingar på Asian Tour som arrangeras av LIV Golf Investments som i sin tur finansieras av Saudi Public Investment fund. 

Om Stensons medverkan i den tävlingen påverkar hans chanser att bli kapten är oklart men enligt Daily Telegraph har svensken erbjudits 30 miljoner dollar för att ingå i en eventuell Saudi Golf League. Något som dock inte bekräftats officiellt från något håll. Enligt Daily Telegraphs uppgifter kommer ansvariga på DP World Tour inte se Stenson som ett möjligt kaptensval ifall han väljer att spela i en sådan liga.

Vem som blir näste kapten skulle meddelas av DP world Tour den här veckan men kommer enligt Daily Telegraph att skjutas fram en månad. 

Ryder Cup 2023 avgörs på Marco Simone G&CC i Rom. 

Henrik Stenson

Född: 5 april 1976
Land: Sverige
Blev proffs: 1998
Största seger: The Open Championship 2016
Toursegrar: 21 titlar. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-01-19
TournyttHenrik StensonLuke DonaldRobert KarlssonRyder CupTournytt
Scroll to Top