Jarmo Sandelin är på par efter första ronden av kvalfinalen. Foto: Getty Images

Tournytt

Trög svenskstart i kvalet till PGA Tour Champions

Kvalfinalen är igång och svenskarna behöver öka farten för att hänga med i jakten om en plats på touren.

Text: Axel Bridal • 2021-12-08

Jarmo Sandelin spelade bäst av de två svenskar som försöker ta en plats på PGA Tour Champions nästa år. Han slog ut på hål 10 och fick en lovande start på finalkvalet. På sina första nio hål puttade han hem tre birdies och var därmed direkt i toppen av ledartavlan på tre under par.

Tyvärr lyckades inte Sandelin inte behålla momentum och på hål fyra och fem slutade det med bogey, följt av en dubbelbogey på det åttonde hålet. Dock avslutade han det första varvet med en birdie och kunde därmed signera ett scorekort på 71 slag. Det ger honom för tillfället en delad 30:e plats. De fem bästa i kvalet får en plats på touren nästa år.  

För Gabriel Hjertstedt blev det en tuffare dag. Efter att ha kämpat fram och tillbaka runt pargränsen tappade han mark mot täten på det 15:e hålet där han lämnade med en dubbelbogey följt av två raka bogeys på hål 16 och 17. Han gick i mål på fem över par, och är elva slag från ledarna Tom Gillis och Rob Labritz, och delar 65:e plats. 

Amerikanen Tom Gillis gjorde fem birdies och en eagle och hade varit i ensam ledning om det inte vore för en bogey på näst sista hålet. 

– Jag behöver trycka ner plattan i mattan. De ger endast bort fem kort, så du måste spela det bästa du kan. Det är ett väldigt starkt startfält, säger Tom Gillis till touren. 

Den andra spelaren i delad ledning, Rob Labritz, är till vardags pro på GlenArbor Golf Club i New York. Han fyllde likt Gabriel Hjertstedt 50 år i år, och har sett fram emot den här stunden, att ha åldern inne och få testa att att kvala in till PGA Tour Champions. 

– Jag har förberett mig länge för det här. Jag spelade stabilt, prickade många fairways och greener. Om jag kan göra det hela vägen kommer det att bli bra. Det är bra att få en bra start, det tar bort nerverna, säger Labritz. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Axel Bridal • 2021-12-08
TournyttGabriel HjertstedtJarmo SandelinPGA Tour Champions
Scroll to Top