Eddie Fernandes tävlar mot svenskarna om en plats på touren. Foto: GettyImages

Två svenskar mot tidigare longdrive-mästaren

Gabriel Hjertstedt och Jarmo Sandelin peggar upp i den amerikanska seniortourens finalkval.

Text: Axel Bridal • 2021-12-06 Uppdaterad 2021-12-06

Nästan 25 år har passerat sedan Gabriel Hjertstedt blev förste svensk att segra på PGA Tour. Den professionella tävlingskarriären avslutades sedan 2009 efter segdragna skadeproblem.

Nu är Hjertstedt tillbaka i tävlingssammanhang, efter att han nyligen fyllt 50 och därmed klarar av åldersgränsen för seniortouren. För att ta en plats till nästa års säsong gäller det nu att placera sig bland de fem bästa i kvalfinalen. 

Jarmo Sandelin är också med i fältet för att försöka säkra ett av de fåtal kort som står på spel. Sandelin har tidigare försökt att ta sig in till Champions Tour men ännu nått hela vägen Under detta år har han spelat två tävlingar på den europeiska seniortouren, Legends Tour, med en delad 28:e plats som bästa placering. 

Efter att ha kommit femma i det första stadiet av kvalet till PGA Tour Champions spelar han och Hjertstedt nu det avgörande finalkvalet. Tävlingen drar igång tisdag 14:30, svensk tid och slutar fredag 10:e december. 

I startfältet återfinns även den före detta världsmästaren i longdrive, Eddie Fernandes, som än idag besitter en hög svinghastighet. Se hans uppmätta längder med varje klubba i bagen här nedan. 

”Fast” Eddie Fernandes, Vinnare av 2018 Masters World Long Drive. Foto: @PGATourChampions

Se hela startfältet av PGA Tour Champions-kvalfinalen här.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Axel Bridal • 2021-12-06
TournyttEddie FernandesGabriel HjertstedtJarmo SandelinPGA Tour Champions
Rulla till toppen