Tråkig start på den nya säsongen. Foto: Getty Images

Tournytt

DP World Tour tvingas till ändringar i spelschemat

Nya covid-varianten påverkar tävlingarna i Sydafrika. En får ny status och en ställs in.

Text: Olof Åsgård • 2021-11-29

”African Swing”, DP world Tour-tävlingarna som spelas i Sydafrika och samordnas med Sunshine Tour, fick en dålig start och nu ändras hela upplägget, vilket gör att två tävlingar försvinner från DP World Tour. 
Joburg Open, som var första DP World Tour-tävlingen någonsin efter att touren bytt namn från European Tour, avbröts efter två spelade varv i lördags. Detta efter ständiga och långa väderavbrott. Men förutom att vädret hackade upp spelet och tidsplanen så hade stora delar av startfältet redan lämnat tävlingen och Sydafrika efter att den nya covid-varianten upptäckts och att Storbritannien var snabba med att sätta Sydafrika och fyra andra afrikanska länder på röda listan för resor. 
Hursomhelst fick Joburg Open en vinnare, sydafrikanen Thriston Lawrence. Tävlingen kommer även räknas som en DP World Tour-tävling och stå kvar i schemat. 

Alfred Dunhill ställs in

Det kommer varken den här veckans South African Open Championship eller Alfred Dunhill Championship om två veckor göra. 
På grund av den nya covid-varianten gick DP World Tour och Sunshine Tour ut med ett gemensamt uttalande där de meddelar att South African Open Championship kommer spelas, men endast som Sunshine Tour-tävling och totala prissumman reduceras till 500 000 dollar. Alfred Dunhill Championship, som var tänkt att spelas på Leopard Creek CC 9–12 december ställs däremot in helt och hållet.

Nästa DP World Tour-tävling blir Abu Dhabi HSBC Championship i Förenade Arabemiraten 20–23 januari. 

Sunshine Tour är en proffstour i södra Afrika där merparten av tävlingarna spelas i Sydafrika.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:
Text: Olof Åsgård • 2021-11-29
TournyttDP World TourSunshine TourTournytt
Scroll to Top