Anna Nordqvist. En av två svenskor som spelar veckans tourfinal. Foto: Getty Images

LPGA-touren

5 spelare att hålla koll på i LPGA:s tourfinal

Två svenskor finns med i startfältet som avslutar säsongen på LPGA Tour.

Text: Olof Åsgård • 2021-11-18

LPGA Tour 2021 avslutas med CME Group Tour Championship. Tävlingen spelas på Tiburón Golf Club i Naples, Florida. 60 spelare gör upp om värdefulla rankingpoäng och delar på totala prissumman på 5 miljoner dollar. Två svenskor, Anna Nordqvist och Madelene Sagström, finns med i startfältet. Vem som tar hem slutsegern ser ut att bli en uppgörelse mellan världsettan och världstvåan.

Favoriten:

Jin Young Ko

Sydkoreanskan är regerande mästare och har haft ett utmärkt golfår där hon spelat 18 tävlingar. I dessa har det blivit fyra vinster, 11 topp 10-placeringar och bara en missad kvalgräns. Världstvåan Jin Young Ko leder rankingen Race to CME inför tourfinalen och kommer med största sannolikhet göra det svårt för konkurrenterna.

Världsettan: 

Nelly Korda

Amerikanskan har precis som Jin Young Ko vunnit fyra gånger på touren i år, varav en major. Hon knep dessutom OS-guldet i Tokyo. Mycket talar för att det blir antingen Nelly Korda eller Jin Young Ko som står som slutsegrare. Spelar de bra håller de en nivå som inga andra kan mäta sig med för tillfället.

LÄS MER: Golf på TV: Så sänds tourfinalerna

 

Jokern:

Lydia Ko

2021 blev året då nyzeeländskan och tidigare världsettan Lydia Ko tog sig tillbaka till världseliten igen efter några mindre framgångsrika år. Ko har vunnit en gång i år och haft 10 topp 10-placeringar. På rankingen är Lydia Ko trea och skulle kunna bli den som vinner ifall ettan Jin Young Ko och tvåan Nelly Korda mot förmodan inte får spelet att stämma.

Svenskhopp 1: 

Anna Nordqvist

Karriärens tredje majorseger säkrades i somras i Women’s Open på Carnoustie. På LPGA Tour har det bara blivit en missad kvalgräns på hela säsongen och Nordqvist har varit topp-10 vid tre tillfällen. Svenskan är 24:a på rankingen och förra året kom hon på tionde plats i tävlingen. Nordqvist har många gånger om visat att hon har förmågan att plocka fram ett spel som få kan mäta sig med. Bli inte förvånad om det sker den här veckan.

Svenskhopp 2: 

Madelene Sagström 

Andra svenska i tourfinalen. Sagström är 39:a på rankingen och har efter en trevande inledning på säsongen spelat upp sig. Andraplatsen bakom Nordqvist i Women’s Open är säsongens bästa placering. Förra året kom hon på 13:e plats i tävlingen.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:
Text: Olof Åsgård • 2021-11-18
TournyttAnna NordqvistCME Group Tour ChampionshipJin-Young KoLPGA TourLydia KoMadelene SagströmNelly KordaTournytt
Scroll to Top