Joachim B Hansen blev den fjärde danska ET-segraren och fick fira med familjen i Dubai // Foto: Getty Images

Tournytt

Fjärde danska ET-segern 2021 – Hansen höll undan i Dubai

Firade med familj och vänner.

Text: Martin Strömberg • 2021-11-14 Uppdaterad 2021-11-14

När Jeff Winther vann på Mallorca tidigare i år firade han med familj och vänner på plats.

Joachim B Hansen inspirerades – idag vann han AVIV Dubai Championship med sin egen familj och vänner bland åskådarna.

– Jag blev avundsjuk när jag såg Jeff vinna med familjen på plats. Nu fick jag göra likadant och det är fantastiskt, när jag vann i Joburg fanns ingen där. Jag hade verkligen inte förväntat mig en seger den här veckan, jag ville bara ha en bra vecka med familjen och bra väder men så började jag bra och lyckades hålla i hela vägen, sa en lycklig Joachim B Hansen efter sin andra seger på Europatouren.

Hansen gjorde bara en enda bogey på 72 hål och lyckades samtidigt göra 24 birdies. Segerscoren blev således 23 under par men det var ändå tajt in i slutet. Italienaren Francesco Laporta var den som kom närmast och hans birdieputt på det 72:a hålet stannade på hålkanten. Österrikaren Bernd Wiesberger nådde 22 under och hade hans egaleputt på sista hålet gått i hade han tvingat Hansen till särspel.

Nu kunde Hansen istället spela på säkerhet från vänster om green på sista och göra en stadig chipp-tvåputt för par och seger.

– Första två dagarna var bland det bästa jag någonsins spelat medan sista två dagarna var jobbigare. Jag hade svårt att hitta mitten av klubbhuvudet, framförallt med drivern, men min puttning räddade mig, sa Hansen.

Han blev därmed den fjärde danska segraren på Europatouren på kort tid efter landsmännen Rasmus Højgaard (Omega European Masters), Nicolai Højgaard (DS Automobiles Italian Open) och Jeff Winther (Mallorca Golf Open). Segern innebär också att Hansen gör dessa tre landsmän sällskap i nästa veckas DP World Tour Championship på Jumeirah Earth Course.

Två svenskar spelade sig också in i Tourfinalen. Alexander Björk avslutade med 67 slag för en delad 19:e plats och är 51:a i race to Dubai, medan Joakim Lagergren hängde på en skör tråd efter en avslutande bogey men han hamnade till slut på en 53:e plats på Race to Dubai efter en delad 64:e plats den här veckan.

Noterbart är att Marcus Kinhult avslutade med en 64-rond, sista dagens bästa score, och delade 24:e plats.

Klicka på bilden nedan för att komma till slutresultatet.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2021-11-14
TournyttBernd WiesbergerEuropean TourFrancesco LaportaJoachim B HansenTournytt
Scroll to Top