Senast Senior Open spelades på Sunningdale vann Marco Dawson. När tävlingen återvänder i år är han inte med efter att ha missat att anmäla sig. Foto: Getty Images

19:e hålet

Glömde anmäla sig – tidigare vinnaren missar majorn

2015 års mästare i Senior Open missar årets upplaga efter att ha ordnat med allt utom att anmäla sig till själva tävlingen.

Text: Olof Åsgård • 2021-07-22 Uppdaterad 2021-07-22

Datumet var inringat i kalendern. Klubborna var försedda med nya grepp. Väskorna packade. Flyg, hotell och hyrbil bokade. Passet låg framme. Och Marco Dawson hade genomgått det obligatoriska covid-19-testet. 

2015 vann han Senior Open på Sunningdale. Nu var han taggad på att återvända till anläggningen som återigen står värd för majortävlingen. Det enda som saknades var en bekräftelse på anmälan till tävlingen. Dawson letade febrilt men hittade den inte.
– Jag var övertygad om att jag fyllt i anmälan. Redan i april kollade jag sajten dagligen och så fort den var tillgänglig började jag fylla i formuläret. Jag måste ha blivit distraherad och inte slutfört anmälan. Jag har inte gjort det misstaget på 30 år som proffs. Det är tråkigt men jag kommer aldrig göra samma misstag igen, säger Dawson till Golfweek. 

Samtidigt som amerikanen tar på sig fullt ansvar för att han missat att anmäla sig förstår han inte varför inte R&A hörde av sig när de märkte att en tidigare vinnare, som har en given startplats, inte anmält sig.
– Det är inte deras fel men ju mer jag tänker på det desto surare blir jag över att de inte hjälpte till. Speciellt eftersom jag vann senaste gången där (på Sunningdale).

Marco Dawson kommer följa tävlingen på TV och blickar framåt mot nästa års upplaga som spelas på Gleneagles i Skottland och försäkrar att han inte kommer sjabbla till det igen. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2021-07-22
19:e håletTournytt19:e håletEuropean Senior TourMarco DawsonSenior OpenTournytt
Scroll to Top