Jim Furyk blev den blott åttonde spelaren att vinna både U.S. Open och U.S. Senior Open i karriären // Foto: Getty Images

U.S. Senior Open

Furyk historisk segrare i U.S. Senior Open

Vann U.S. Senior Open 18 år efter sin seger i U.S. Open på Olympia Fields.

Text: Martin Strömberg • 2021-07-12

Trots en tung start sista ronden med en tidig bogey på hål två och en dubbelbogey på trean kunde Jim Furyk till slut säkra segern i U.S. Senior Open på Omaha Country Club. Furyk avslutade med 71 slag (+1) och var med sina sju under par tre slag före tvåorna, kanadensaren Mike Weir och sydafrikanen, Retief Goosen.

51-åringen från Pennsylvania vann ju vanliga U.S. Open redan 2003 och nu 18 år senare blir han historisk som den åttonde spelaren genom tiderna som vunnit det största inhemska mästerskapet på båda tourerna.

Det var egentligen först när han “limmade” inspelet på det 16:e hålet och gjorde birdie som segern var klar.

För Furyk känns det fortfarande färskt att spela på PGA Tour Champions och detta var hans blott tredje majorstart på seniornivå.

– Jag har svårt att greppa att jag faktiskt spelar på seniortouren men jag är väldigt glad och upprymd över segern. Jag har absolut inte spelat dåligt i år men jag har ändå inte varit med uppe i toppen särskilt ofta och när jag har varit där så har jag inte kunnat knyta ihop säcken. Att spela bra sista 15 hålen på en så här tuff bana känns väldigt tillfredsställande, sa en nöjd Furyk.

Furyk kom tillbaks efter den trista starten och gick två under par på ronden från och med hål fyra och han menade efter segern att just U.S. Open är den tävling som han trivts bäst i genom åren.

– Ja, vanligtvis på touren så handlar det mest om att köra gasen i botten och göra så många birdies som möjligt men oftast i min karriär har jag spelat bäst på svåra banor där par är en bra score. Och att få vinna på den typen av banor är helt klart en extra fjäder i hatten.

Och som vanligt hade Furyk sin gamla trotjänare, Mike “Fluff” Cowan på bagen. Duon har varit ett par i 22 år och Furyk hyllade sin trogna caddie efter segern.

– Han har gått åt mig i över 22 år och det känns fantastiskt att få dela segern med honom. Kolla på honom, 73 år gammal och springer som en bergsget i backarna, han är en best, berömde Furyk.

Robert Karlsson, som gjort en kanonsäsong på PGA Tour Champions i år, avslutade snyggt med en 68-rond (-2) och avancerade 16 placeringar under slutronden upp till en delad 13:e plats. Karlsson ligger kvar på en elfteplats på tourens Order of Merit, Charles Schwab Cup.


Klicka här för att komma till slutresultatet


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2021-07-12
TournyttJim FurykMike WeirPGA Tour ChampionsRetief GoosenRobert KarlssonTournyttU.S. Senior Open
Scroll to Top