Linn Grant spelade bra under lördagen trots tuffa förhållanden. Foto: Getty Images

Scandinavian Mixed

Stabil Grant i vinden: ”Obehagligt när det inte blåser”

KUNGSBACKA. Efter 54 spelade hål är Linn Grant Sveriges näst högst placerade damspelare. Självklart på grund av fint spel men kanske också lite för att hon spelat oändligt många varv på Rya GK.

Text: Jesper Johansson • 2021-06-12

Linn Grant är sju under par efter 54 spelade hål. Detta efter en snygg 70-rond under den blåsiga lördagen på Vallda Golf & Country Club. Med tre bogeys och fem birdies lyckades amatören klättra från plats 44 till att nu vara på en delad 18:e plats.

Efter ronden var hon nöjd med resultatet, främst med tanke på starten.
– Jag hade en liten tuff start och var två över par efter tre. Jag kände då att en parrond hade varit bra, men såhär i efterhand kan man väl alltid säga att man kunde gå ytterligare några slag under par för att vara nöjd. Men jag är ändå supernöjd, sa hon till Svensk Golf efter ronden.

Med Rya GK som hemmaklubb är dock vind inget som Grant är ovan vid. Belägen en gångväg ifrån Öresund är vinden evig på den mysiga banan.
– Ja, så jag brukar vara bra när det blåser. Jag tycker till och med att det nästan är lite obehagligt när det inte blåser. Det är som att man inte har något att förhålla sig till.

Målet för söndagen är inte resultatdrivet för Linn Grant, men självklart är det ett lågt resultat hon söker. Efter tre dagar av fyra har Grant inte spanat in ledartavlan speciellt noga men visst tycker hon sig se att hon har vad som krävs för att gå över från att vara amatör till att bli proffs.
– Jag känner att jag har spelet för att vinna. Jag skulle säga att jag har vad som krävs, säger Grant.

Här är en aktuell ledartavlaText: Jesper Johansson • 2021-06-12
TournyttEuropean TourLadies European TourLinn GrantScandinavian MixedTournytt
Scroll to Top