Rickie Fowler får inte spelet att fungera. Foto: Getty images

PGA Tour

Fowlers dåliga form fortsätter: ”Har varit en kamp”

Rickie Fowler har inte varit sitt forna jag den senaste tiden. Allt började med en omläggning av svingen under hösten 2019 – som fortfarande hindrar honom.

Text: Jesper Johansson • 2021-01-22

Senast Rickie Fowler slutade topp-10 i en PGA Tour-tävling var för ganska exakt ett år sedan, i tävlingen han nu spelar i igen.
Då ledde han hela The American Express efter 36 spelade hål men därefter tog det stopp. Han fick inte spelet att fungera vilket innebar att han föll ned till en delad tiondeplats när den sista putten var slagen.

Det finns en del som tyder på att han inte blir topp-10 den här veckan heller. Som att han gick runt på 73 slag under den inledande ronden och det på PGA Wests Nicklaus Tournament Course – vilket är den lite enklare av de två som spelas. Därför kommer han behöva göra bra ifrån sig under fredagen på den lite svårare Stadium Course. Så den här veckan blir kanske inte vändningen, även om det förstås är mycket golf kvar. Men Rickie Fowler längtar efter att vända blad och börja ett nytt år med bättre resultat.
– 2020 var överlägset värsta året jag haft. Många vill sluta tänka på det året och det vill också jag göra, sa Fowler till media på plats i Palm Springs efter första varvet.

LÄS MER: Norén delad sexa i årsdebuten

I september 2019, alltså ett halvår innan pandemins utbrott, hade Rickie Fowler börjat göra om svingen för att nå nya höjder. Men det tar tid att göra en så stor förändring som att ändra sving, därför är han fortfarande i full gång med förändringen – inte hela vägen i mål. Att touren tvingades ta ett tre månader långt uppehåll på grund av covid-19 var inte till 32-åringens fördel.
– Det har varit en kamp. Men det är en del av golfen. Man kommer stöta på motgångar, det kommer finnas tuffa tider och jag tror mycket handlar om hur du hanterar det och hur du kommer ut på andra sidan eländet.

På grund av de svaga resultaten har Rickie Fowler fallit ner till en 60:e-plats på världsrankingen. I dagsläget får han inte ens en startplats i The Masters 2021. Det är han dock inte allt för bekymrad över nu i januari.
– Jag behöver spela bra för att få en startplats där. På sätt och viss har jag en känsla att jag levererat med kniven mot strupen tidigare i karriären.

Men förändringarna måste sitta. Rickie Fowler måste lita på att det han gjort är till hans fördel. Riktigt där är han kanske inte för tillfället.
– Det är väldigt mentalt. Det är som att vänja sig vid att bära en ansiktsmask.


Text: Jesper Johansson • 2021-01-22
TournyttPGA TourRickie FowlerTournytt
Scroll to Top