Alex Norén på det 18:e hålet under torsdagen. Foto: Getty images

PGA Tour

Norén delad sexa i årsdebuten

Efter 18 spelade hål är Alex Norén bra med i veckans tävling!

Text: Jesper Johansson • 2021-01-22 Uppdaterad 2021-01-22

För första gången i år får vi se Alex Norén i en golftävling. Och känslan är att han tillbringat ledigheten på hårt arbete. För efter 18 spelade hål är han delad sexa i Palm Springs, Kalifornien.

Men först måste vi gå igenom vem som leder. Det är nämligen lite speciellt, då han inför veckan var reserv. Jon Rahm meddelade i måndags att han inte kunde delta i veckans The Amercian Express. På grund av en skada han ådrog sig i gymmet fick istället Brandon Hagy hoppa in. Med tio birdies under öppningsvarvet tog han minst sagt vara på chansen.
– Jag tyckte mig se greenlutningarna väldigt bra och de senaste dagarna har jag puttat riktigt bra, sa Hagy efter ronden.
– Och när jag började läsa greenerna rätt kände jag att jag kunde sätta ihop något speciellt.

Totalt gick amerikanen åtta under par på Nicklaus Tournament Course, vilket innebär att han har ett slags ledning före Byeong Un An.
Ytterligare två slag nedåt på ledartavlan, fem under par. Hittar vi ingen mindre än Alex Norén.

Alex Noréns scorekort efter 18 spelade hål.

Birdies på hål 3, 4 och 7 gjorde att han vände på 33 slag. På vägen in fortsatte han med birdiefesten och under de första fyra hålen hade han gjort ytterligare tre.
Det innebar att han alltså var sex under par med fem hål kvar att spela – en ypperlig chans att klättra rejält på ledartavlan. Så blev det dock inte. Par på hål 14, 15 och 16 följdes upp av dagens enda birdie på hål 17 – ett lurigt par 3-hål på 191 meter.

En delad sjätteplats är förstås enormt bra som inledning av en tävling. Men det är många som har gått lågt i Kalifornien. Med tre ronder kvar att. Spela är det 38 spelare som är fyra under par eller bättre…

Här är toppen av ledartavlan:


Text: Jesper Johansson • 2021-01-22
TournyttAlex NorénPGA TourTournytt
Scroll to Top