Arkivbild: Eskilstuna GK

Golfsverige

Halva banan hotas av bostadsbygge

Kommunen vill bygga bostäder: ”Förhandlingen sker i god anda från båda håll”

Text: Olof Åsgård • 2023-05-09 Uppdaterad 2023-05-09

Eskilstuna GK kan bli av med sju hål. Den stadsnära golfbanan har varit under hot tidigare men har lyckats undgå att bli av med delar av banan och ge plats åt bostäder. Nu intensifieras kommunens exploateringsplaner igen och tanken är att mellan 80 till 100 villatomter samt ett okänt antal flerbostadshus ska byggas på hål 2, 3, 4, 5, 11, 12, och 13. 

Klubben har kallat till ett extra årsmöte på onsdag 10 maj.
– Det är inget bestämt ännu. Vi ska ha möte i kväll och på onsdag, ett extra årsmöte. Jag kan inte kommentera det just nu. Vi har lagt ett förslag till medlemmarna då vi har en plan för det här. Vi vet var vi står. Men jag kan inte diskutera det nu. Om det blir ett beslut på onsdag så får du återkomma. Inget beslut är fattat och jag vill invänta det extra årsmötet innan jag säger något mer, säger Göran Lindblad, styrelseordförande på Eskilstuna Golfklubb, till Golfbranschen.se.

Det är Eskilstuna kommun som äger marken och golfklubben har ett tomträttsavtal som omfattar 125 hektar. Kommunens exploateringsingenjör vill inte heller ge några detaljerade kommentarer:

”Då det är en pågående förhandling mellan oss som markägare och Eskilstuna Golfklubb som tomträttsinnehavare samt att inget beslut ännu är fattat (beslutsunderlag etc är inte offentligt än) så är det inte så mycket jag kan kommentera i nuläget, men: Kommunen för en dialog med Eskilstuna golfklubb om att återta delar av deras tomträtt. Kommunen önskar att ha tillbaka den fulla rådigheten över den aktuella marken som berör sju av golfklubbens befintliga hål (golfanläggning. Kommunen ser framför sig i huvudsak en bostadsexploatering på de aktuella landområdena och förstärka viss infrastruktur / dagvattenhantering etc. Förhandlingen sker i god anda från båda håll.”, skriver Daniel Ryttar, exploateringsingenjör Eskilstuna kommun, i ett yttrande.


Text: Olof Åsgård • 2023-05-09
NyheterEskilstuna GKGolfsverigeNyheter
Rulla till toppen