Tiger och Charlie Woods under förra årets PNC Championship i Orlando // Foto: Getty Images

Charlie Woods, 13, satte personbästa – 68 slag

"Pappa sa åt mig att ha tålamod"

Text: Martin Strömberg • 2022-09-27 Uppdaterad 2022-09-28

Under hela Presidents Cup fanns Tiger Woods med som bollplank och samtalspartner för kaptenen Davis Love III. Men under söndagens singelspel befann sig Woods cirka 80 mil söderut från Charlotte i det lilla samhället Howey-in-the-Hills, strax väster om Orlando. Charlie Woods, 13 år, spelade juniortävling med pappa Tiger som caddie på bagen och efter en första rond på 80 slag var Charlie en bra bit från täten. Men andra ronden gick bättre, fyra birdies, en eagle, två bogeys och resten par, innebar 68 slag (-4) och nytt snyggt personbästa för Charlie.

– Pappa sa åt mig att ha tålamod, fokusera på varje slag och att inte tänka för långt i förväg, förklarade Charlie efter rekordronden.

Tiger och Charlie Woods har två gånger spelat tillsammans i PNC Championship, en inofficiell partävling där majorsegrare spelar ihop med en vän eller familjemedlem om Willie Park Trophy, till minne av Willie Park Sr och Willie Park Jr, två skotska golfspelare som tillsammans vann sex segrar i The Open Championship.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-09-27
NyheterCharlie WoodsDavis Love IIINyheterPNC ChampionshipPresidents CupTiger Woods
Rulla till toppen