Cobra PUMAs centrala nordiska lager i Helsingborg där man nu inlett ombyggnad av lokalerna. Foto: Cobra PUMA

Golfsverige

Cobra storsatsar på att bygga klubbor i Sverige

Från och med 2023 kommer en stor andel av Cobras utprovade klubbor att byggas i Sverige. Något som möjliggörs genom att en ny anläggning uppförs i Helsingborg.

Text: Eric Franzén • 2022-05-30 Uppdaterad 2022-05-30

Cobras nuvarande produktionscenter för utprovad utrustning ligger i Leeds, England. Från 2023 kommer dock anläggningen bara att serva den brittiska marknaden. För resten av Europa kommer Cobra Golfs utprovade klubbor att byggas i Helsingborg. 

– Custom fitting med stort urval av skaft och andra komponenter ihop med snabba leveranser är något som förväntas av dagens konsumenter. Så för att möta en ökad efterfrågan och behålla våra snabba leveranser och goda service gentemot våra återförsäljare kommer vi att investera i en andra custom fittinganläggning i Europa,  säger Henrik Pantzar, Head of Golf Cobra Puma Golf Europe. 

I och med den kommande anläggningen i Sverige räknar Cobra med att dubbla sin kapacitet för att klara framtida tillväxt. Cobra PUMA har redan sitt centrala nordiska lager i Helsingborg där man nu inlett ombyggnad av lokalerna samt också påbörjat beställning av de maskiner som krävs. Satsningen kommer att sysselsätta ett tiotal anställda som redan börjat rekryterats. Målet är att anläggningen ska vara i drift i början av nästa år.

– Den här satsningen på Europa är fantastiskt kul. Den är dels ett erkännande av att vi i Norden gör ett bra jobb, dels en möjlighet för oss att lyfta vår service ytterligare och komma närmare våra kunder, säger Niklas Knutsson, Head of Golf Cobra Puma Golf Norden.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Eric Franzén • 2022-05-30
NyheterCobra/PumaGolfsverigeNyheterUtrustning
Rulla till toppen