Likt svenska vildsvin verkar dessa föredra fairway och ruff framför green. Foto: Facebook

Banan stängd pga svin!

Två personer skadade när svinen tog över golfbanan

Engelska golfklubben tvingades stänga. ”Vi har haft 48 ganska händelserika timmar”.

Text: Olof Åsgård • 2021-11-25

Två förrymda svin, förmodligen vietnamesiska hängbuksvin, tog över golfbanan på Lightcliffe Golf Club utanför Leeds i England, rapporterar BBC News. 
I söndags när de först kom in på golfbanan skadade svinen en golfspelare och välte ner golfvagnar och bagar i sin framfart. De bökade men försvann sedan till en närliggande bilväg men kom tillbaka till golfbanan igen på tisdagen. Då skadade de en banarbetare som försökte fösa iväg dem och klubben var tvungen att utrymma och stänga golfbanan. De två personerna fick lindriga rivskador och behandlades på sjukhus.  

– De ställde sig vid nians green och såg inte ut att vilja lämna. Vi var tvungna att stänga banan eftersom de tagit över den, säger klubbchefen Judith Crowther till BBC News.

Efter att de levt loppan på golfbanan i sex timmar drog de vidare och på kvällen orsakade de trafikproblem och stoppade trafiken. Till slut kom polisen och kunde fånga in och föra bort svinen. Var de kom från är fortfarande ett mysterium, de hade inte rymt från någon närliggande gård. 

– Vi har haft 48 ganska händelserika timmar, skrev klubben på sin Facebook när de på onsdagen meddelade att de öppnat upp igen.

Golfbanan var ingen match. Biltrafiken var värre. Foto: Facebook
”Var inte oroliga. Svinen lever och mår bra”, skriver klubben på sin Facebooksida.

Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:
Text: Olof Åsgård • 2021-11-25
NyheterNyheter
Scroll to Top