Här är Europas bästa golfresort

Mer än 500 researrangörer från 61 länder har sagt sitt och röstat fram Europas bästa golfresort. Och vinnaren är...

Här är Europas bästa golfresort
PGA Catalunya i Girona norr om Barcelona har utsetts till Europas bästa golfresort av IAGTO. Foto: Getty Images

Barcelona med sin storstadspuls är ett av Europas populäraste resmål och bara tio mil norrut finns staden Girona och PGA Catalunya som många svenska golfare besöker varje år.
På lördag checkar 18 blågula spelare in på anläggningen och gänget ska lira sex ronder på lika många dagar.
Men för dem handlar det inte om en skön, avkopplande golfvecka utan killarna slåss för sin existens.
De deltar nämligen i slutkvalet till European Tour.

När International Association of Golf Tour Operators (IAGTO) samlades för sitt årliga möte vid Lake Como, Italien, fick de närvarande lägga sin röst på vad de anser är den bästa golfresorten i Europa för säsongen 2015.
500 golfresearrangörer från 61 länder deltog och PGA Catalunya vann omröstningen för Europa.
Den prestigdefyllda utmärkelsen gick till den spanska anläggningen.
- Det här är kronan på verket av de 15 fantastiska år vi har haft sedan starten 1999. Vår ambition har alltid varit att fokusera på att leverera en minnesfylld golfupplevelse som verkligen står ut, samtidigt som vi försöker anpassa oss till hur marknaden förändras. Trots att vi är stolta över vad vi har åstadkommit så vet vi att det här bara är början på en intressant resa och vi ser fram emot nya milstolpar, säger PGA Catalunyas vd Julio Delgado.

Utanför hotellet finns två banor – Stadium Course och Tour Course. Arkitektarbetet är ett samarbete mellan förre Ryder Cup-gentlemannen Neil Coles, från England, och spanjoren Ángel Gallardo som har en European Tour-triumf på meritlistan.
Deras skapelser bjuder på en magnifik vy ut över bergskedjan Pyrenéerna.

PGA Catalunya Resort erbjuder flera olika golfpaket och det som heter Stay & Play och inkluderar en övernattning med frukostbuffé, en greenfee på Tour Course samt fri entré till spa-avdelningen kostar från 118 euro – 1 150 kronor.
Flera svenska golfresearrangörer har med resorten i sitt utbud.