MB24 och CB24 uppges landa hos återförsäljare och utprovare under slutet av april.

Utrustning

Puttergurun breddar – lanserar järnmodeller

MB24 och CB24 är Bettinardis första järnklubbor.

Text: Eric Franzén • 2024-03-26 Uppdaterad 2024-03-26

Sedan slutet av 1990-talet har Bettinardi varit nära förknippat med precisionsfrästa premiumputters – ihop med sin linje av smidda wedgar. Drygt 25 år senare är det dags för det amerikanska företaget att äntra en ny del av utrustningsmarknaden när deras första järnmodeller lanseras. Det karaktäristiska vaxkakeliknande mönstret, vid namn Honeycomb Milling, som återfinns på träffytan hos Bettinardis putters tillämpas även på järnen, men då som designdetalj på klubbhuvudets baksida.MB24 är ett smitt muscleback-huvud i mjukt kolstål med tunn topplinje, inriktat mot den bättre spelaren som gillar att jobba med bollflykten och som premierar en hög grad av kontroll.CB24 har en något mer välkomnande cavityback-design och vänder sig till en något bredare skala av spelare. Likt MB24 är modellen progressivt viktad genom setet för att individuellt anpassa de förlåtande egenskaperna samt mängden av MOI och stabilitet med hänsyn till klubbans loft.

Inuti båda huvudena används inlägg av volfram och ett keramiskt kompositmaterial för att skifta tyngdpunkten och ge de längre järnen en högre utgångsvinkel, medan de kortare klubborna begåvas med en tydligare spinnkontroll. Båda järnen har samma loftprofil, där järnsjuan ligger på 33 grader, vilket öppnar dörren för möjliga komboset för högerspelare, då MB24 ej lanseras i vänsterutförande.

Modellerna kommer endast att säljas via utvalda auktoriserade klubbmakare och utprovare på den svenska marknaden. Prisbilden för ett set kommer att hamna på 19 995 till 24995 kr beroende på vilket skaft- och greppalternativ som väljs.

– Sedan jag grundade företaget har fokus legat på att skapa den finaste utrustningen för både proffs och amatörer, och våra putters har förkroppsligat denna övertygelse under 25 års tid. Jag har alltid drömt om att utvidga oss bortom närspelet, och nu har detta blivit verklighet. Du kan känna de decennier av expertis och åren forskning som legat bakom varje modell, och vi kan inte vänta med att äntligen föra ut dem på marknaden, kommenterar Bob Bettinardi, grundare och VD för Bettinardi Golf.

Läs också:


Text: Eric Franzén • 2024-03-26
UtrustningBettinardiJärnUtrustning
Scroll to Top