Pernilla Lindberg tog en fin delad sjätteplats när LET spelade i Riyadh Foto: Tristan Jones/LET

Så gick det för svenskarna på söndagen runt om i golfvärlden.

Text: Svensk Golf • 2023-10-29 Uppdaterad 2023-10-29

LPGA TOUR

Maybank Championship (4/4).

Med veckans bästa rond, 67 slag, klättrade Maja Stark upp till en delad 20:e plats när Maybank Championship avgjordes på Kuala Lumpur Golf & Country Club. Stark hade sex birdies och bara en bogey i kortet sista ronden och tog sig hela 20 placeringar uppåt på ledartavlan. Segern i Kuala Lumpur gick till fransyskan Celine Boutier som besegrade thailändskan Atthaya Thitikul i ett särspel som varade hela nio hål. Segern var Boutiers fjärde för året och hon befäster sin ledning på LPGA:s Order of Merit, Race to CME Globe.

Linn Grant, som låg på 15:e plats inför sista ronden, avslutade med 75 slag och föll till en delad 40:e plats på sex under par, 15 slag bakom segraren. Samma placering, delad 40:e, hade också Madelene Sagström, som avslutade med 72 slag. Linnea Ström slutade på en delad 63:e plats på två över par sammanlagt.

Grant är fortfarande bästa svenska på Race to CME Globe på en 22:a plats

De 60 främsta på Race to CME Globe kvalificerar sig för CME Group Tour Championship i Naples, Florida, mellan den 16-19 november. Med två tävlingar kvar innan finalen finns fem svenskor bland de 60 främsta.

DP WORLD TOUR

Qatar Masters (4/4).

Finländaren Sami Välimäki vann veckans Qatar Masters efter särspel mot spanjoren Jorge Campillo, båda slutade 18 under par. Välimäki säkrade sin andra seger på DP World Tour med en birdie redan på första särspelshålet. Niklas Lemke blev bästa svensk på en delad 21:a plats och han klättrade 13 placeringar på Race to Dubai till en 166:e plats. De 116 främsta behåller sina tourkort och övriga behöver kvala sig kvar om de inte har segrarkategori. Alexander Björk missade kvalgränsen med ett slag i Qatar och föll från sjunde till nionde plats på Race to Dubai där han fortfarande är bästa svensk. Vincent Norrman är elva på samma ranking.

LADIES EUROPEAN TOUR

Aramco Team Series Riyadh (3/3).

Amerikanskan Allison Lee var förkrossande överlägsen när hon vann Aramco Team Series på hela 29 under par. Lee var åtta slag före spanjorskan Carlota Ciganda. Pernilla Lidnberg slutade på en fin delad sjätteplats på 16 under par. Sara Kjellker (-12) delade 19:e plats och Johanna Gustavsson (-11) delade 22:a plats.

LADIES EUROPEAN ACCESS TOUR

Santander Golf Tour – Zaragoza (3/3).

Corinne Vidén tog ännu en fin placering på LETAS då hon slutade fyra i Santander Golf Tour – Zaragoza, årets sista tävling. Hon har sedan tidigare en andra- och en tredjeplats under året och slutade elva på Order of Merit. De sex främsta på rankingen belönas med kort till LET medan placeringarna 7 till och med 25 får en direktplats till finalkvalet till LET. Emma Thorngren slutade delad 12:a i Zaragoza och hon slutade också 12:a på Order of Merit. Tourfinalen vanns av schweiziskan Elena Moosmann före Hannah Screen från England.

LEGENDS TOUR

Sergio Melpignani Senior Italian Open (3/3).

Patrik Sjöland och Joakim Haeggman delade 17:e plats i veckans Sergio Melpignano Senior Italian Open. Svenskduon slutade åtta under par och var åtta slag bakom segraren, James Kingston, från Sydafrika.

Text: Svensk Golf • 2023-10-29
ToursvepetAllison LeeCeline BoutierCorinne VidénDP World TourEuropean Legends TourJoakim HaeggmanLadies European TourLETASLPGA TourMaja StarkNiklas LemkePatrik SjölandPernilla LindbergSami VälimäkiTournyttToursvepet