Maja Stark är ensam i topp efter två ronder i veckans LPGA-tävling. Foto: Getty Images

Toursvepet

Maja Stark leder i Shanghai inför helgen

I Toursvepet får du koll på hur det går ute på världens bästa tourer.

Text: Svensk Golf • 2023-10-13 Uppdaterad 2023-10-13

HÄR HITTAR DU VECKANS LEDARTAVLOR

HÄR HITTAR DU VECKANS TV-TIDER

LPGA TOUR

Buick LPGA Shanghai (2/4). Maja Stark var i delad ledning efter första ronden i Kina. Nu är hon i ensam ledning efter att ha följt upp torsdagens 66-rond med 68 slag på fredagen. Stark leder med ett slag före amerikanskan Danielle Kang och kinesiskan Yu Liu och är totalt tio under par inför helgspelet.
Frida Kinhult gick även hon runt på 68 slag andra ronden och avancerade till delad 14:e plats, totalt fem under par och fem slag efter Stark i topp.
Anna Nordqvist spelade upp sig på fredagen och var sex slag bättre än i torsdags. Nordqvist gick på 67 slag och är delad 22:a, totalt fyra under par.

1. Maja Stark, -10
D14. Frida Kinhult, -5
D22. Anna Nordqvist, -4
D40. Madelene Sagström, -1
D49. Daniela Holmqvist, E
D70. Linnea Ström, +4

Höjdpunkter Maja Stark, rond 2:

PGA TOUR

Shriners Children’s Open (rond 1/4). Henrik Norlander var delad tvåa förra veckan och har startart veckans tävling i Las Vegas bäst av svenskarna. Norlander är delad elva efter 67 slag, fyra under par. Alex Norén är ett slag sämre på delad 21:a plats. Ludvig Åberg, som också var delad tvåa förra veckan, gick första ronden på två under par och är delad 30:e. Det är även Tim Widing som gör karriärens andra PGA Tour-start. Men Widing hann inte spela klart första ronden innan den avbröts för mörker. Widing har tre hål kvar att spela. 
Vincent Norrman hann spela klart och är delad 76:a på ett över par. På samma plats och med två hål kvar att spela ligger Lexi Thompson som är den sjunde damspelaren som spelar i en PGA Tour-tävling.
28-åringen är nöjd och har inte spelat bort sina chanser att klara kvalgränsen.
– Jag spelade okej. Hade något dåligt hål och några osäkra slag. Men det var väntat och så är golf. Jag var lite nervös men inte så mycket, sa Thompson efter ronden. 

Höjdpunkter Lexi Thompson:

DP WORLD TOUR

Open de España (1/4). Marcus Kinhult är bäste svensk efter första ronden. 27-åringen är delad 34:a efter 69 slag, två under par. Han är sex slag bakom ledande fransmannen Matthieu Pavon som startade med en rond på 63 slag. 
Världstrean Jon Rahm är hemma i Spanien för att försöka vinna tävlingen för fjärde gången och därmed gå om Seve Ballesteros i antal vunna spanska öppna.
Rahm fick en okej start och gick första ronden på 67 slag, fyra under par. Han är delad 17:e. 

CHALLENGE TOUR

Hainan Open (1/4). Jesper Svensson är delad trea efter första ronden i Kina. Svensson, som vann sin första CT-tävling tidigare i år, var bogeyfri och gick runt på 67 slag, fem under par. Han är fyra slag efter ledande kinesen Chuan-lin Jian.
Svensson har förutom segern även tre andraplatser den här säsongen och är inför tävlingen sexa på säsongsrankingen Road to Mallorca, där Adam Blommé är bäste svensk på fjärde plats. Topp 20 får spelrättigheter på DP World Tour nästa säsong. Det här är sista ordinarie Challenge Tour-tävlingen för säsongen, tourfinalen spelas 2–5 november på Club de Golf Alcanada, Mallorca.


Text: Svensk Golf • 2023-10-13
TournyttToursvepetHenrik NorlanderLudvig ÅbergMaja StarkTournyttToursvepet
Rulla till toppen