Het, hetare, Hideki Matsuyama. Den 31-årige japanen avslutade med 62 slag för seger på Riviera CC Foto: Getty Images

Tournytt

TourTempen: Visst måste PGA Tour kunna lösa detta smidigare?

I TourTempen listar vi heta spelare, tävlingsmässiga bottennapp och annat som förtjänar att ventileras.

Text: Martin Strömberg • 2024-02-19 Uppdaterad 2024-02-19

Glödhet:

Hideki Matsuyama Avslutar man med 62 slag på Riviera CC för solklar seger så är man riktigt het. Punkt. Den 31-årige japanen Hideki Matsuyama imponerade stort i The Genesis Invitational och det var nog en välbehövlig seger. Matusyama var som bäst rankad tvåa i världen 2017, men halkade efter årsskiftet utanför topp-50 för första gången på elva år. Segern gav honom motsvarande drygt 43 miljoner kronor och tog honom dessutom tillbaks till 20:e plats på OWGR. Notera att fjolårets vinnare på Riviera hette Jon Rahm, som sedan stod för en oförglömlig seger i The Masters. Att Matsuyama trivs på Augusta National vet vi redan. Att en grön kavaj åter träs över axlarna på Matsuyama i april känns absolut inte otänkbart i dagsläget.

Patty Tavatanakit. Att vinna med sju slag är en bedrift i sig. Att göra det i ett så starkt startfält som Saudi Ladies International hade, är otroligt imponerande. Patty Tavatanakit hade ett fantastiskt 2021 då hon slog igenom stort med sin hittills enda majorseger i ANA Inspiration (Chevron Championship) och hon slutade dessutom topp 10 i två andra majors det året. Hon belönades med titeln Rookie of the Year på LPGA men de två senaste åren har det inte blivit några segrar. Segern i Riyadh tyder på att thailändskan kan gå mot ett mycket intressant 2024.

Het:

Mikael Lindberg. Följde upp segern förra veckan med en delad 17:e plats på Fancourt efter två riktigt fina helgronder på 67-70. Lindberg hör hemma på DP World Tour och mycket talar för att sejouren på Challenge Tour bara varar året ut.

Varm: 

Ludvig Åberg. Slutade på en delad 19:e plats i The Genesis Invitational och det kanske inte låter så märkvärdigt. Men det är skillnad på golfbanor och golfbanor och Riviera CC är en typisk gammaldags bana med vitgröegreener som kräver ett antal ronder innan man vet vilka spellinjer man ska ta och hur greenerna faller. Trots att Åbergs spel periodvis hackade, både från tee och på greenerna, så är en delad 19:e plats vid sitt första besök på Riviera CC en klart, klart godkänd insats.

Sval:

Tiger Woods. Det blev en tråkig sorti för Tiger Woods i Genesis Invitational efter att tävlingens värd drabbats av influensa och tvingades bryta i första riktiga starten på länge. Spelet fram till dess lovade dock relativt gott, Woods var två över par totalt en bra bit in i andra ronden, och känslan är att spelet är aningen bättre än på länge.

Iskall:

PGA Tours scorekortsregler. Stackars Jordan Spieth blev magsjuk på banan, avslutade med en dubbelbogey och signerade ett felaktigt scorekort. Spieth blev sedan diskad då han var tvungen att snabbt uppsöka ett badrum utanför anläggningen och därmed inte fanns närvarande för att kunna korrigera den felaktigt registrerade scoren. The Genesis Invitational blev inte vad Spieth hade tänkt sig men visst måste PGA Tour 2024 kunna lösa misstag av denna typ på ett smidigare sätt och undvika liknande incidenter i framtiden?

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-02-19
TournyttHideki MatsuyamaJordan SpiethLudvig ÅbergMikael LindbergPatty TavatanakitTiger WoodsTourTempen
Scroll to Top