Phil Mickelson var inte imponerad av det memo som Jay Monahan skickade ut i förra veckan Foto: Getty Images

Mickelson: ”Ingen LIV-spelare vill spela på PGA Tour”

Den sexfaldige majorsegraren vill ha en offentlig ursäkt.

Text: Martin Strömberg • 2023-07-31 Uppdaterad 2023-07-31

När PGA Tour-kommissionären Jay Monahan återvände till jobbet efter en tids sjukskrivning, inledde han med att skicka ut ett memo om en rad olika insatser som PGA Tour skulle utföra framöver. Bland annat ska man sjösätta ett ”Player Benefit Program” som ska utreda hur man eventuellt ska hantera frågan med spelare som vill återvända från LIV-touren och spela på PGA Tour igen. En av de första att lämna PGA Tour för LIV Golf Invitational Series var sexfaldiga majorsegraren Phil Mickelson, och han var inte sen att kommentera PGA Tours nya utredning via Twitter.

– Vilket kolossalt slöseri med tid. Inte en enda spelare på LIV vill spela på PGA Tour. Det skulle kräva en offentlig ursäkt och ersättning till LIV-spelare för att ha betalt miljoner dollar till Clout Media för att nedvärdera oss alla. Det skulle vara bättre att diskutera framtida sanktioner mot alla spelare som vill komma till LIV, skriver Mickelson i en kommentar till ett inlägg om PGA Tours memo.

Clout Public Affairs är en PR-och marknadsföringsbyrå som tidigare bland annat arbetade för offren efter terrorattacken 11 september.

Det är ännu inte klart hur det framtida samarbetet mellan PGA Tour, DP World Tour och PIF (saudiska statens investeringsfond) ska se ut efter det ramavtal som skrevs på i juni mellan parterna.


Text: Martin Strömberg • 2023-07-31
TournyttJay MonahanLIV Golf Invitational SeriesPGA TourPhil MickelsonTournytt
Rulla till toppen