PGA Tour-kommissionären Jay Monahan har börjat arbeta igen efter sin sjukskrivning Foto: Getty Images

PGA Tour stödjer inte begränsningar av golfbollen

Monahan tillbaks på arbetet igen efter sjukskrivningen.

Text: Svensk Golf • 2023-07-27 Uppdaterad 2023-07-27

Efter en tids frånvaro på grund av sjukdom började PGA Tour-kommissionären, Jay Monahan att arbeta igen förra veckan. Under onsdagen skickade PGA Tour ut ett memo till spelarna där man informerade om det framtida arbetet, bland annat hur man går vidare med samarbetet med PIF (saudiska statens investeringsfond)och DP World Tour.

PGA Tour har instiftat en specialgrupp som ska utreda hur man ska hantera de fall som eventuellt kan uppstå med spelare som vill komma tillbaks till PGA Tour från LIV Golf och vilka eventuella straff eller konsekvenser det kan få. Man har samtidigt inlett ett arbete med ett ”Player Benefit Program”, som ska se över på vilket sätt spelare som varit lojala med PGA Tour ska kunna kompenseras.

I memot behandlades också frågan om R&A:s och USGA:s förslag att begränsa golfbollen så att slaglängden minskas genom en särskild lokal regel. PGA Tour skriver att de vill samarbeta med golfens två styrande organ så långt som möjligt men att man i dagsläget inte ställer sig positiva till förslaget att begränsa bollen som förslaget ser ut nu.


Text: Svensk Golf • 2023-07-27
TournyttJay MonahanPGA Tour
Rulla till toppen