Hemmaspelaren Havanna Torstensson är en av 37 svenska juniorer som spelar ANNIKA Invitational Europe på Halmstad. Foto: Göran Söderqvist

Tournytt

Europaeliten till Halmstad för Sörenstams tävling

Den norra banan på Halmstad Golfklubb är spelplats för den elfte upplagan av ANNIKA Invitational Europe. Tävlingen bär Annika Sörenstams namn och är en av de mest prestigefyllda i Europa.

Text: Göran Söderqvist • 2023-06-12 Uppdaterad 2023-06-13

Den första upplagan av ANNIKA Invitational spelades 2012. Då stod Linnea Ström som slutsegrare på Linköpings Golfklubb. I tävlingens historia återfinns fler svenska spelare som gått vidare till proffslivet. Senast tävlingen spelades på Halmstad Golfklubb deltog bland andra Frida Kinhult, Maja Stark och Linn Grant. Segrarinna då blev Amanda Linnér, en annan av de blågula landslagsspelarna.

– Vi tycker det är fantastiskt roligt att Halmstad Golfklubb återigen får stå värd för ANNIKA Invitational. Tävlingen står för det vi känner är golfens kärnvärden; glädje, gemenskap och att tävla, säger Christian Jakobsson klubbdirektör Halmstad Golfklubb.

I årets tävling kommer spelare från 16 länder till start. Sverige, med 37 spelare, har flest spelare representerade. I potten förutom äran och en pokal finns också värdefulla rankingpoäng till Junior Solheim Cup att spela om denna vecka.

Hemmaspelare i startfältet

Det finns tre spelare från Halmstad i startfältet. Havanna Torstensson och Alice Mårtensson är båda från Halmstad Golfklubb medan Josefin Widal är från grannklubben Ringenäs.

ANNIKA Invitational avgörs över 54 hål slagspel. De tävlande kommer spela en bana på 5 500 meter, vilket är aningen längre än vad damerna spelade vid Scandinavian Mixed här i fjol.

Annika Sörenstam har öppen clinic

More than Golf – mer än bara golf är tävlingens motto. Under veckan kommer Annika Sörenstam att traditionsenligt genomföra en Share My Passion – en clinic där hon pratar och visar slag. Den är öppen för alla att besöka – tisdag 13 juni klockan 16.00 på Halmstad GK. 

Spelarna kommer även att delta i workshops med ämnen som personlig utveckling och collegegolf.       

Parallellt med ANNIKA Invitational Europe genomförs även ANNIKA Cup. Där deltar Sveriges tolv högst rankade golftjejer 13–15 år i ett kombinerat träningsläger och lagtävling.

Ledartavla ANNIKA Invitational


Text: Göran Söderqvist • 2023-06-12
TournyttAnnika InvitationalHalmstad GKJuniortävlingarSvenska GolfförbundetTournytt
Scroll to Top