Anna Nordqvist är avslappnad inför titelförsvaret i Women´s Open på Muirfield // Foto: Getty Images

AIG Women´s Open

Nordqvist om Muirfield: “Coolt att vinden kommer från alla riktningar”

Försvarar sin titel på klassisk mark.

Text: Martin Strömberg • 2022-08-03 Uppdaterad 2022-08-03

Det är dags för årets sista major när AIG Women´s Open startar på torsdagen. För första gången spelas tävlingen på Muirfield där herrspelare som Gary Player, Lee Trevino, Jack Nicklaus, Tom Watson och Nick Faldo vunnit majors, och vår svenska titelförsvarare Anna Nordqvist känner historiens vingslag inför sista riktigt stora tävlingen för året.

– Jag har ju hört om Muirfield och det är roligt att vi också får möjlighet att spela här. Jag har längtat efter den här veckan länge och det är en av mina absoluta favorittävlingar och jag får nästan nypa mig i armen när jag tänker på att jag är titelförsvarare, det är något jag är väldigt stolt över, sa Nordqvist under presskonferensen inför tävlingen.

Efter en lång dag med intervjuer och mediauppdrag hann Nordqvist ut på Muirfields sista nio hål för att lära känna banan och hon var imponerad av vad hon såg.

– Jag tror att det kommer att bli en rättvis tävling så att säga med de förutsättningar som finns och det är en fantastisk anläggning. Det känns verkligen att det är en majorvecka och banan är jättefin. Spelade sista nio och försökte mest få en känsla för vilka bunkrar jag måste undvika och det är coolt att hålen går i alla olika riktningar vilket gör att man måste hantera vinden från alla olika håll.

Trots segern ifjol på Carnoustie tonar Nordqvist ner sina egna förväntningar inför veckan.

– Jag är mest stolt och känner egentligen ingen press alls längre, jag har inget att bevisa. Jag ska bara gå ut och njuta och ha kul.

Nordqvist spelar de två första ronderna med japanskan Yuka Saso och thailändskan Patty Tavatanakit och trion går ut första ronden på torsdag klockan 13.39 svensk tid.

Övriga svenskor startar enligt följande:

Maja Stark: 7.52

Madelene Sagström: 8.14

Johanna Gustavsson: 10.20

Ingrid Lindblad: 12.32

Linn Grant: 12.43


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-08-03
TournyttAIG Women's OpenAnna NordqvistIngrid LindbladJohanna GustavssonLadies European TourLinn GrantLPGA TourMadelene SagströmMaja StarkMuirfield Golf ClubTournytt
Scroll to Top