Jay Monahan vill inte uppge om Phil Mickelson är avstängd eller ej. Foto: Getty Images

The Players

”Bollen är på Mickelsons planhalva”

PGA Tour-kommissionären öppnar för samtal med Phil Mickelson när han är redo.

Text: Olof Åsgård • 2022-03-09 Uppdaterad 2022-03-09

Phil Mickelson missar veckans The Players Championship. I samband med att Mickelsons kritiska och anmärkningsvärda uttalanden om PGA Tour och saudibackade LIV Golf Investments publicerades har spelaren tagit en paus från golfen och de flesta av hans sponsorer har antingen avslutat sina samarbeten eller lagt dem på is. 

PGA Tour-kommissionären Jay Monahan var indirekt den som Mickelson gick hårdast åt då 51-åringen kallade touren för en diktatur. 

Jay Monahan har varit restriktiv i sina uttalanden om Mickelson och vill fortfarande inte redogöra för vad touren gjort eller tänker göra. Men inför The Players Championship bjöd Monahan på något mer information än vanligt.

– Jag har inte pratat med Phil sedan hans uttalanden och han valde att ta en paus. Bollen är på hans planhalva och jag skulle välkomna ett telefonsamtal från honom. Han sa att han vill ha tid för eftertanke. Det är något som vi kommer att respektera. När han är redo att komma tillbaka till PGA Tour kommer vi att ha det samtalet, och det är ett samtal jag ser fram emot att ha. Hur svårt det än är att läsa några av de saker som sas, så kommer samtal att föras när han är redo och jag kommer att vara redo att ha det också, säger Jay Monahan. 

Samtidigt är det många som tror att Mickelsons ”paus” egentligen handlar om en avstängning. Det varken bekräftar eller dementerar Monahan då han envetet hänvisar till tourens policy om att hålla alla sådana ärenden hemliga – oavsett om de är avslutade, pågående eller eventuella. Den hållningen kritiseras nu av Rory McIlroy. 

– En sak som touren skulle kunna göra bättre är att bli mer transparent och kanske inte vara en lika stängd verksamhet. Jag har alltid känt att några förbud eller avstängningar borde ha meddelats utåt. Det är något jag är säker på att de jobbar på, säger McIlroy inför The Players Championship. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste från The Players Championship:


Text: Olof Åsgård • 2022-03-09
TournyttJay MonahanPGA TourPhil MickelsonRory McIlroyThe Players ChampionshipTournytt
Scroll to Top