Regerande mästaren Scottie Scheffler är storfavorit att vinna veckans The Players Championship. Foto: Getty Images

The Players

Världsettan ryter ifrån – inte vi som splittrat tourvärlden

Scottie Scheffler: ”Om fansen är upprörda, titta då på killarna som lämnade.”

Text: Olof Åsgård • 2024-03-13 Uppdaterad 2024-03-13

De tidigare slagorden ”Golfens bästa startfält” har lyfts fram och kritiserats inför PGA Tours flaggskeppstävling The Players Championship. 

För andra året i rad är inte LIV-spelare välkomna att delta, vilket gör att namn som Jon Rahm, Brooks Koepka, Cameron Smith och formstarke Joaquin Niemann saknas på TPC Sawgrass. Kritikerna menar att världseliten inte är samlad och att The Players nu också har ett sämre startfält än de fyra majortävlingarna (där exempelvis tidigare mästare drar ner värdet på fälten något). 

Världsettan och regerande mästaren Scottie Scheffler kommer till TPC Sawgrass i storform efter seger i Arnold Palmer Invitational. Amerikanen fick många frågor om The Players nuvarande ställning och splittringen i herrarnas tourvärld på en presskonferens inför tävlingen. 

– Om fansen är upprörda, titta då på killarna som lämnade. Vi hade en tour, vi var alla samlade och de som lämnade är inte längre här. I slutändan är det orsaken till splittringen. När det kommer till vår tour så gör vi vårt bästa för att erbjuda den bästa möjliga produkten för våra fans, sa Scheffler. 

”Deras beslut”

Scheffler har dock inga problem med spelarna som lämnat för LIV Golf League.

– Om spelare vill ta pengarna och dra så är det deras beslut. Jag tänker inte sitta här och säga åt folk att inte ta hundratals miljoner dollar. Om de tycker att det är bäst för dem, så gör det då. Jag tänker inte tvinga folk att stanna på vår tour. Men i slutändan är det här jag vill vara och vi vill fortsätta utveckla det vi gör. Vad de gör är faktiskt inget jag bryr mig om. 

Får medhåll av Chamblee

LIV-spelarna Henrik Stenson, Cameron Smith, Phil Mickelson, Sergio Garcia och Martin Kaymer har alla vunnit The Players Championship. Golf Channels profilierade expertkommentator Brandel Chamblee gillar fortfarande att följa dessa spelare men tycker att deras frånvaro är av minimal betydelse.

– Att några av de bästa spelarna i världen inte är här, är en mild besvikelse. Jag älskar att se de där killarna spela golf, men de bestämde sig för att spela på en annan tour. Denna tour är tänkt att fira det bästa från PGA Tour och DP World Tour. Spelare som har gått till LIV har lockats av girighet, inte prestige. Tävlingar blir inte bara prestigefyllda på grund av pengarna, utan på grund av äran att vinna dem, golfbanorna och touren de spelas på. Den här tävlingen är en belöning för att vara en spelare på PGA Tour och att vara en av de bästa spelarna på DP World Tour, säger Chamblee. 

Tre svenskar spelar The Players Championship – Ludvig Åberg, Alex Norén och Vincent Norrman. Här hittar du TV-tider och starttider.

Läs också:


Text: Olof Åsgård • 2024-03-13
TournyttLIV Golf LeaguePGA TourScottie SchefflerThe Players ChampionshipTournyttTPC Sawgrass
Scroll to Top