Undviker du fairwaybunkern är inspelet mot greenen på det femte hålet ett lätt sådant för tourspelarna. Foto: Getty Images.

Tournytt

Det enklaste hålet på PGA Tour

Endast en spelare av trettioåtta lämnade green med en bogey.

Text: Axel Bridal • 2022-01-08 Uppdaterad 2022-01-10

Det finns golfhål som till och med proffsen på PGA Tour spelar med skräck i ögonen. Tolfte hålet på Augusta en söndag eftermiddag är ett sådant, det kan Jordan Spieth intyga som 2016 anlände på tee med en stabil ledning och lämnade green med en kvadrupelbogey och tappat grepp om tätstriden. 

Men det finns även hål där världsstjärnorna inte blir nöjda om de lämnar med något annat än en birdie. Det femte hålet på Plantation Course på Kapalua, Hawaii lever upp till det påståendet. Under helgen spelas Sentry Tournament of Champions på banan i fråga och det femte hålet (par 5, 480 meter) spelades på torsdagens inledande varv 35 slag under par. 

2 par, 33 birdies och 2 eagles stod det stjärnspäckade startfältet för på det femte hålet med en bunker mitt i fairway. Endast en spelare lämnade med bogey, Patrick Reed. Han tappade därmed hela två slag mot fältet på endast det hålet, vilket är extremt ovanligt. 

Den andra dagen av tävlingen gjorde Patrick Reed det han skulle och puttade hem en birdie på det lättscorade hålet. Faktum är att inte en enda spelare lämnade det femman med en bogey i kortet under fredagens spel, där endast tre spelare gjorde par, inklusive världstvåan Collin Morikawa som tappade 14 placeringar efter sin andra runda. Flera spelare lyckades putta hem eaglen, bland annat Kevin Na och Hideki Matsuyama, och likt torsdagens spel gjorde återigen Cameron Smith eagle på det högersvängande par 5-hålet, vilket gav honom momentum för resten av ronden

Hur hade du spelat hålet?

Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Axel Bridal • 2022-01-08
TournyttCameron SmithGolfvärldenJordan SpiethPatrick ReedPGA TourTournytt
Scroll to Top