Cameron Smith tre slag före Jon Rahm inför helgens avslutande två rundor. Foto: Getty Images.

Tournytt

Cameron Smith rycker ifrån världsettan

Australiensaren fortsätter att övertyga under 2022 års första tävling på PGA Tour.

Text: Axel Bridal • 2022-01-08 Uppdaterad 2022-01-08

Tv-sändningen som nu äger rum på Discovery + hade mer än bländande golf att visa. Då och då skiftade kameran fokus från golfen till det vilda naturlivet som existerar på och runt den vulkaniska ön ute i stilla havet, tusentals kilometer till fastlandet USA.

En hoppande knölval i samband med den stjärnspäckade tävlingen på Kapalua, Maui, Hawaii. Foto: GettyImages

Men det var inte valarna som stal fokus, utan den 28-årige Cameron Smith från Australien följde upp fredagens låga runda på 65 slag med en ännu lägre under lördagen. 

– Några dålig slag, en löjlig treputt på det andra. Jag behövde trycka på reset-knappen, sade Smith efter 36 spelade hål. 

Och han tryckte in knappen rejält. Trots två raka bogeys på det första och andra hålet sköt han hela nio under par, 64 slag. Därmed utökade han sin ledning mot startfältet och på delad andraplats finns Ryder Cup-vinnaren Daniel Berger tillsammans med världsettan Jon Rahm, tre slag bakom Smith. 

Rahm har inte spelat en tävling sedan den missade kvalgränsen på Valderrama i mitten på oktober 2021, men som han har tagit sig an de två första rundorna är det svårt att tro att han varit på semester. 

– Om någon förväntade sig rost, vilket jag gjorde lite, så finns det faktiskt inte där, sade Jon Rahm efter den andra dagens spel. 

Klicka här för aktuell ledartavla.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Axel Bridal • 2022-01-08
TournyttCameron SmithJon RahmPGA Tour
Scroll to Top