Tiger och Charlie Woods fick igång birdieproduktionen under finalronden i PNC Championship. Foto: Getty Images

Alla höjdpunkter

Daly mästare – Woods birdiefest – Stensons show

John Daly och sonen John Daly II vann PNC Championship efter en kanonrond på söndagen.

Text: Olof Åsgård • 2021-12-20 Uppdaterad 2021-12-20

I PNC Championship tävlar major- eller The Players-mästare tillsammans med en familjemedlem (som inte spelar på en stor tour för tillfället) i en tvåmannascramble. Årets upplaga markerade sjätte gången gillt för tvåfaldige majorvinnaren John Daly, 55, och hans 18-årige son John Daly II. De startade söndagen som tvåa, ett slag bakom team Cink inför avslutningen, men bärgade segern med en stark 57:a under sista varvet, vilket förde Dalys till totalt 27 under par, två slag före Tiger och Charlie Woods som gjorde en rejäl spurt sista varvet. Team Woods gick även de runt på 57 slag och gjorde elva raka birdies från sjuan till 17.

På sina fem tidigare starter hade team Daly en andraplats från 2018 som bästa resultat.

– Varje år har vi alltid försökt att vinna men i år var första gången jag bara var här för njuta av att spela med pappa under julhelgerna, och det är väl då som man vinner antar jag, säger John Daly II som går första året på University of Arkansas och ingår i golflaget.

Det var en stolt pappa som fick lyfta mästarbältet tillsammans med sin son och den store John Daly var ödmjuk och lyfte fram sonen som den starkast bidragande faktorn till vinsten.

– Jag spelade så, så dåligt igår. Idag gick det lite bättre för mig men han spelade fenomenalt hela tiden. Att se honom växa upp och se saker han kan göra med en golfboll. Han räddade mig igår och jag hjälpte bara till vid några slag här och där, säger John Daly.

Team Woods övertygade

För Tiger Woods och Charlie Woods blev sista ronden i PNC Championship en rejäl birdiefest där 45-åringen stod för några fantastiska inspel och wedgar medan 12-åringen var glödhet med puttern. 

Tiger, som gjorde sin första tävling sedan bilkraschen i februari såg stundtals plågad ut under helgen men hade inte glömt hur man slår en golfboll. Team Woods kompletterade varandra bra. Tiger var ganska blek från tee medan Charlie var stabil och när Charlie inte räckte till i järnspelet fick pappa plocka fram något från bakhuvudet. På greenerna imponerade Charlie mest och pappas putter behövde bara användas sporadiskt. Spurten sista dagen som tog dem från femte till andra plats innehöll en eagle och 13 birdies, varav elva raka från hål 7 till hål 17.

– Vi hade två mål den här veckan. Ha kul och inga bogeys. Vi lyckades med båda. För två veckor sedan visste vi inte om jag kunde vara här, men här är vi och har haft det underbart. Jag önskar bara att jag kunde ha gått bredvid honom på fairway som förra året, säger Tiger Woods som, precis som John Daly, hade dispens för golfbil i helgen.

Tigers sving var sig lik på många vis men det var tydligt att han inte kan trycka på som tidigare. Och vissa rörelser såg ut att plåga honom.

– Tävlingsnerven försvinner aldrig. Det är här jag trivs och det är det här jag gjort hela mitt liv. Jag är tacksam att jag får möjligheten att göra det igen. Både igår och idag sa Charlie till mig ett par gånger att inte slå vissa slag för att inte få ont. Jag sa åt honom att tänka på sitt eget spel, säger en skrattande glad pappa.

Stensons åtta

Henrik och tävlingens yngste spelare Karl Stenson, 11 år, gick nio under par sista ronden. De slutade totalt 19 under par på en delad åttondeplats. Under helgen har Karl Stenson underhållit på banan och utanför har han levererat klockrena Stensoniska svar på reportrarnas frågor.

Klicka här för alla resultat i PNC Championship


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Karl Stenson är ärlig vid intervjumikrofonen (lördag):

Höjdpunkter team Woods rond 2:

Höjdpunkter team Daly rond 2:

Höjdpunkter PNC Championship rond 2:Text: Olof Åsgård • 2021-12-20
TournyttCharlie WoodsHenrik StensonJohn DalyJohn Daly IIKarl StensonPNC ChampionshipTiger WoodsTournytt
Scroll to Top