Will och Annika Sörenstam hade en bra dag på banan och gick tio under par första ronden av PNC Championship Foto: Getty Images

Tournytt

Wills monsterputt lyfte Sörenstams

Det svenska paret imponerade första dagen i Orlando.

Text: Martin Strömberg • 2023-12-17 Uppdaterad 2023-12-17

Det var en lite regnig och grå dag när första ronden av PNC Championship spelades på Ritz Carlton GC utanför Orlando i Florida. Men för Annika och Will Sörenstam spelade vädret ingen roll, man imponerade under första rondens scramble och gick runt på 62 slag (-10), bland annat efter den här eagleputten från 13 meter på det tredje hålet.

Det enda svenska paret kompletterade varandra bra och när mamma missade en drive så ryckte Will in och träffade fairway, och vice versa.

– Jag tycker att vi spelade bra idag och det böljade lite fram och tillbaka. Om jag missade så var han där och täckte upp för mig och om jag fick upp den på green så satte han puttar. Det var riktigt roligt och det var kul att spela med Harringtons, jag tyckte att de också spelade bra, sa Annika efter första ronden.

Sörenstam och Sörenstam delar sjundeplatsen efter första ronden, fem slag bakom paret med Matt Kuchar och hans son Cameron, som gick runt på 57 slag (-15).

För Tiger och Charlie Woods blev det en rond på 64 slag (-8) och paret var missnöjda med puttningen, men lyfte ändå fram glädjen över att spela tillsammans. För första gången hade Tiger dessutom dottern Sam Alexis som caddie.

– Sam skötte sig fantastiskt, det var första gången hon var med och det var speciellt för oss. För mig att ha båda barnen med mig är en riktigt speciell känsla.

För Charlie var det mer intressant med golfen och han summerade parets dag ganska kortfattat.

– Jag drev bollen jättebra och trots att jag träffade varenda fairway lyckades vi inte gå bättre än åtta under par. Vi suger på att putta helt enkelt.


Text: Martin Strömberg • 2023-12-17
TournyttAnnika SörenstamCameron KucharCharlie WoodsMatt KucharPNC ChampionshipTiger WoodsTournyttWill Sörenstam
Scroll to Top