Trots att både Tiger och Charlie hade svårigheter att gå gick far och son Woods runt på 59 slag första dagen av PNC Championship // Foto: Getty Images

Haltade runt på 59 slag

Tiger och Charlie imponerade trots skadeproblem

Text: Martin Strömberg • 2022-12-18 Uppdaterad 2022-12-18

Den första dagen av PNC Championship bjöd som vanligt på låga scorer och många leenden. Familjetävlingen där en pro spelar scramble med en familjemedlem har vuxit ut till en av årets TV-höjdpunkter och årets upplaga innehåller bland andra Will McGee, 11 år och yngst i tävlingen, som spelar med sin mamma, Annika Sörenstam. Will och Annika skötte sig utmärkt första ronden och gick runt på 62 slag (-10) och delar 12:e plats.

Förhandsfavoriterna Tiger och Charlie Woods infriade också förväntningarna. Trots att båda haltade runt och fick åka golfbil på grund av skador, gick de runt på 59 slag (-13).

– Vi hade en fantastisk dag och att få spela med familj och vänner är otroligt roligt. Vi fick ingen bra start men kom tillbaks senare på ronden och fick i lite puttar, sa Tiger efteråt.

Charlie hade stora problem efter att ha trampat snett på rangen inför tävlingen och vrickat vänsterfoten medan Tiger har haft problem med hälsporre den senaste tiden. Duon rullade i en hel del puttar på vägen och det var Tiger som stod för det mesta av det långa spelet den här dagen. Man gjorde också en vacker eagle på det femte hålet.

– Det gjorde ont på en del slag och jag hade svårt att gå men det var inte så illa. Pappa spelade jättebra idag och han fick verkligen bära laget, sa Charlie efter ronden.

Paret Woods spelade ihop med Justin Thomas och hans pappa Mike och den duon håller ledningen efter första ronden på 15 under par. Woods/Woods delar andraplatsen med Vijay och Qass Singh på 13 under par med Bernhard och Jason Langer ytterligare ett slag ner på 12 under par.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-12-18
TournyttAnnika SörenstamBernhard LangerCharlie WoodsJason LangerJustin ThomasMike ThomasPNC ChampionshipQass SinghTiger WoodsTournyttVijay SinghWill McGee
Rulla till toppen