Will och Annika Sörenstam har längtat hela året efter att PNC Championship ska spelas igen Foto: Getty Images

Sörenstam: ”Årets höjdpunkt för oss”

Sonen Will inledde veckan med att göra hole in one.

Text: Martin Strömberg • 2023-12-16 Uppdaterad 2023-12-16

Under lördagen inleds PNC Championship på Ritz Carlton Golf Club i Orlando, Florida. Annika Sörenstam är enda svenska deltagare och för andra året har hon med sig sonen Will som spelpartner, och det har varit en lång väntan på att årets upplaga äntligen ska börja.

– Will har räknat ner under 365 dagar sedan förra året och direkt på söndagen när tävlingen avslutades förra året frågade Will om vi kunde göra detta igen. Jag sa att vi får se om vi blir inbjudna så vi känner oss lyckliga över att få komma och det är årets höjdpunkt för oss, säger Annika Sörenstam i en intervju med GolfChannel.

För Wills del inleddes veckan med en tidig julklapp då han gjorde hole in on på fjärde hålet under en träningsrond efter skolan under onsdagen. En av tävlingens domare var ute för att preparera banan och såg slaget.

Det är inte första gången som 12-åriga Will hittar rätt på första slaget. Förra året hittade han rätt på Pinehursts korthålsbana The Cradle medan mamma förberedde sig för U.S. Women´s Open.

Under veckan kommer Annika och Will att ha stöd av caddien/maken/pappan Mike McGee och även Annikas pappa Tom är på plats för allmänt support.

– Det är en familjesak för oss och jag är superstolt över Will. Men vi är här och ska bara försöka ha så roligt vi kan, säger Sörenstam.

För Wills del var det Charlie Woods som var orsaken till att han ville vara med i tävlingen.

– Jag såg honom spela med sin pappa och tänkte att vi är i ungefär samma ålder så kanske jag också kan vara med.

Och när Will får frågan om vem som är hans idol på banan så finns det ingen tvekan. Han tittar direkt på sin mamma.

Annika och Will spelar tillsammans med Padraig och Cieran Harrington första ronden, som har tidigarelagts under lördagen på grund av ett annalkande oväder senare under dagen. Förra året vanns tävlingen av Vijay Singh och hans son Qass på hela 26 under par i tvåmannascramble.


Text: Martin Strömberg • 2023-12-16
TournyttAnnika SörenstamPNC ChampionshipTournyttWill Sörenstam
Rulla till toppen