Dustin Johnson vann i söndags. Nu skippar han veckans tävling på Pebble Beach. Foto: Getty images

PGA Tour

DJ skippar veckans tävling – ovanligt svagt startfält

Inte sedan världsrankingens begynnelse har en tävling på Pebble Beach ha så få rankingpoäng i spel som i veckan. Detta tack vare Dustin Johnsons val att inte spela.

Text: Jesper Johansson • 2021-02-09

I veckan spelas AT&T Pebble Beach Pro-Am men startfältet är ovanligt svagt. Nu är det klart att det blir ännu svagare då världsettan, Dustin Johnson, meddelat att han inte ska delta i tävlingen.

Amerikanen har inte meddelat varför han inte spelar tävlingen men kanske kan en anledning vara tidsskillnaden från helgens seger i Saudiarabien på European Tour.

I och med att Dustin Johnson inte spelar veckans tävling kommer ingen av världens tio högst rankade att delta. Patrick Cantlay, rankad elva i världen, är högst rankad. Faktum är att veckans tävling på Pebble Beach är den med lägst rankingpoäng på banan sedan man började räkna världsrankingpoäng 1986.

Dustin Johnson väljer att inte spela veckans tävling trots att han där varit framgångsrik genom åren. Vid åtta tillfällen av 13 starter har han slutat topp-10. Han har också vunnit tävlingen vid två tillfällen, slutat tvåa två gånger och trea vid ett tillfälle.

Senast Dustin Johnson vann var på Augusta National i november. Även då följde han upp sin seger med att vila. Amerikanen har vunnit vid fem tillfällen i sina senaste 13 starter sedan PGA tour återupptogs i somras på grund av covid-19.


Text: Jesper Johansson • 2021-02-09
TournyttDustin JohnsonPGA TourTournytt
Scroll to Top