Tyrrell Hatton med sin senaste trofé. Foto: Getty images

Tournytt

Hatton siktar på Ryder Cup: ”Bästa golfupplevelsen i mitt liv”

Fjräde segern på 20 starter. Och dessutom inräknade Ryder Cup-poäng. Livet leker för Storbritanniens just nu bäste spelare.

Text: Jesper Johansson • 2021-01-26

Tyrrell Hatton hade en hel del att fira efter sin fyra slag stora seger under den första Europatour-tävlingen 2021. Segern innebär att han passerade Rory McIlroy på världsrankingen och därmed kan kalla sig Storbritanniens bästa spelare. På plats fem är han näst bäste europé, endast Jon Rahm på sin andraplats är högre rankad (de båda har också tangerat flest Rolex Series-segrar, fyra var).

Hatton är i en riktigt fin form och har vunnit fyra tävlingar av de senaste 20 startade. Det som är lite speciellt med hans senaste seger var att Abu Dhabi HSBC Championship-resultaten syns på Ryder Cup-rankingen. På grund av covid-19 frystes rankingen men nu är den igång igen.
– Det är alltid bra för självförtroendet att vinna och att göra det i första starten för året känns extra bra då Ryder Cup-poängen börjar räknas igen, sa Hatton till Sky Sports efter segern.
– Det är definitivt ett mål för mig i år, så att jag tog massvis av poäng i helgen var toppen. Jag vill säkra min plats i det där laget så fort som möjligt och den här veckan har helt klart ökat mina chanser att nå det målet.

Om Tyrrell Hatton skulle bli en del av det europeiska laget, vilket han mycket väl ser ut att bli, skulle han göra sin andra start i lagtävlingen där Europa tampas mot USA. Och med tanke på hur han upplevde segern på Le Golf National utanför Paris – finns det gott om anledningar att försöka ta en plats även i år.
– Senaste Ryder Cup var den bästa golfupplevelsen i mitt liv. Hemmasupportrar, första tee med den där enorma läktaren. Det var otroligt, jag älskade allt med den där veckan.
– Det kommer säkerligen vara något helt annat att spela på bortaplan men jag hoppas att jag får en plats på Whistling Straits. Jag skulle älska utmaningen att försöka vinna igen. Men det är förstås mycket golf kvar som ska spelas, så vi får hålla tummarna, sa Hatton.


Text: Jesper Johansson • 2021-01-26
TournyttRyder CupTournyttTyrrell Hatton
Scroll to Top