Phil Mickelson är på plats i Palm Springs för att tävla på PGA Tour. Om det blir hans huvudtour 2021 återstår att se. Foto: Getty images

Evigt ung

Mickelson om framtiden: ”Får utvärdera”

Det är oklart på vilken tour Phil Mickelson kommer spela merparten av sin golf 2021. Men en sak är säker: han har inga ambitioner att slappna av.

Text: Jesper Johansson • 2021-01-21

Senast Phil Mickelson vann på PGA Tour var tidigt 2019. Sedan dess har han visserligen haft en del fina resultat men samtidigt blandat det med missade kvalgränser och en känsla av att det börjar bli svårt att hänga med.

50-åringen debuterade också på PGA Champions Tour 2020, då han nu har åldern inne. Och väl där dominerade han fullständigt.

Så hur gör man om man är för bra för seniortouren – men har lite svårt att hänga med på PGA Tour?
Phil Mickelson planerar att inleda året på världens tuffaste golftour, för att därefter se vilken väg som är rätt att gå.
– Jag är exalterad över att starta året och se om jag är kapabel att fortsätta spela på hösta nivån. Om jag är det ska jag verkligen försöka spela många tävlingar på PGA Tour och sikta in mig på Ryder Cup, säger Phil Mickelson inför veckans The American Express i Palm Springs.
– Men om jag inte spelar tillräckligt bra tidigt under året kommer jag utvärdera saker och ting och kanske spela mer på Champions Tour.

Phil Mickelson tog sin första tourseger för 30 år sedan. Då som amatör. Nu är han fortsatt en av de största på touren och enligt experter på plats ska spelet se ut att vara i riktigt hög klass. Men med det sagt handlar det om att vinna tävlingar för ”Lefty”, inte försöka hålla jämna steg.
– Det kan vara roligare på Champions Tour för mig att tävla, vara med i segerstriden och försöka vinna tävlingar.

Men bara för att Mickelson mer och mer lutar mot att bli en del av seniortouren vill han inte ligga på latsidan. Faktum är att han fortfarande är extremt motiverad att spela, trots alla år på världens högsta nivå.
– Jag är fortfarande motiverad på grund av min kärlek till att försöka ta fram det bästa jag har. Det är möjligheten att spela och tävla mot de bästa i världen som får mig att gå till gymmet varje morgon klockan 06. Det är vad som får mig att därefter gå till rangen för att jobba på spelet, till puttinggreen för att förbättra puttningen.
– Utmaningen att försöka spela och tävla mot de bästa i världen är vad som driver mig vilket gör att jag måste ha det kvar. Annars kanske jag kommer känna mig obekväm, säger Mickelson.

Phil Mickelson kan i veckan bli den mest framgångsrika golfaren i Kalifornien. Han har vunnit vid 14 tillfällen i delstaten, lika många gånger som Tiger Woods. Kanske kan också det vara en krydda till att spela sitt bästa spel. Han kommer dock att ha en ny person som caddie – hans tränare Andrew Getson. Hans bror, Tim, väntar nämligen sitt första barn.
– Att få sin förstfödde är den mest emotionella upplevelse du kan få och det finns ingen anledning att chansa. Så han är hemma med sin fru. De ska få barn närsomhelst. Vilken dag som helst, jag ser fram emot det, säger Mickelson.


Text: Jesper Johansson • 2021-01-21
TournyttPGA Champions TourPGA TourPhil MickelsonRyder CupTournytt
Scroll to Top