Anton Karlsson får inte göra årsdebut i februari. Istället blir det i slutet av april. Foto: Getty images

Challenge Tour

Säsongsstarten flyttas fram – Karlsson: ”Förvånande”

I mitten av februari skulle Challenge Tour dra igång för året. Så blir det inte och, som vanligt, är det covid-19 som ställer till det.

Text: Jesper Johansson • 2021-01-14 Uppdaterad 2021-01-15

Challenge Tour och Sunshine Tour meddelade under onsdagen att säsongens tre första tävlingar kommer att ställas in och flyttas fram.

I ett pressmeddelande skriver de båda att man efter konsultation med läkare beslutat att det bästa är att tävlingarna, som ger poäng på båda tourerna, skjuts framåt i tiden och inte spelas i februari, som planerat.

Challenge Tourens Sydafrika-sving kommer nu istället att inledas 22–25 april. Ett uttalande kommer snart att göras angående var den tävlingen spelas och vad den heter. Veckan därefter är det däremot klart att Cape Town Open ska spelas på Royal Cape Golf Club 29 april– 2 maj.
– Beslutet att skjuta fram de här eventen har tagits efter diskussioner med alla inblandade och beslutet togs med hälsan och välmåendet hos alla spelare och funktionärer som högsta prioritet, säger Jamie Hodges – chef för Challenge Tour.

Anton Karlsson är en av de svenska spelare som är en del av Challenge Tour. Förra året blev det en topp-20-placering på tourens ranking vilket hade varit tillräckligt för att åter ta steget upp på European Tour. Men på grund av covid-19 fick alla behålla de kategorier man hade från året innan. Han blev själv förvånad när han fick höra att tävlingar flyttas framåt i tiden.
– De skickade några meddelanden några dagar innan där de sa att det ser ut som att det blir av. Så jag var ganska förberedd på att åka. Sen kom informationen om att det skjuts upp två månader till, säger Karlsson till Svensk Golf.
– Såklart är det tråkigt. Nu har det varit en ganska lång period där det är svårt att veta om och när det ska bli något. Det är lite osäkert så det var faktiskt ganska skönt att få ett klart besked.

Enligt Anton Karlsson, som vann en av Sydafrika-tävlingarna förra året, är det dessutom lite skönt med framflyttade tävlingar, då de blir mer sammanhängande med resten av säsongen i Europa.
– Det var lite så att man hade två olika säsongsstarter. Nu kommer det hänga ihop bättre.

Vad planerar du att göra istället?
– Jag får se hur det blir. Jag ska väl kolla hur det ser ut med platser på European Tour. Jag har en helt okej bra kategori så jag borde kanske kunna spela i Kenya i mars.

Jag vet att du spelar mycket padel. Hur mycket blir det nu när golftävlingarna inte spelas?
– Det går lite i perioder men just nu är det väl en gång per dag. Minst.

Hur bra är du på padel?
– Svårt att svara på, men jo jag kan väl spela.


Text: Jesper Johansson • 2021-01-14
TournyttAnton KarlssonChallenge TourTournytt
Scroll to Top