Europas golfgigant: Komplett guide till spanska Lumine

Under de senaste tio åren har Lumine fått ett rykte om att vara en av Europas främsta golfdestinationer. Inte mindre än tre högklassiga banor tillsammans med toppmoderna anläggningar gör den spanska pärlan till ett givet resmål för den golfsugne.

Europas golfgigant: Komplett guide till spanska Lumine

Lumine har nyligen brutit sig ut på golfkartan som en av de bästa på grund av sitt förhållande till Europatouren och som värd för Qualifying School Final Stage - ett samarbete som kommer att fortsätta fram till 2019.

Anläggningen, som är belägen i soliga Costa Daurada, erbjuder en smått oöverträffad upplevelse för golfare på alla nivåer. Den perfekta blandingen av lättsamt spel och utmaning finns här. Golfare kan välja mellan tre banor, varav två desginats av en av medlemmarna i golfvärldens Hall of fame; Greg Norman.
Lumine lakes, en par 72-bana som är den mest tekniskt svåra banan, sträcker sig över sex kilometer och ligger inbäddad bland sjöar och vacker natur. 
Här finns också ruinbanan med nio hål i en häftig miljö belägen på resterna av en utgrävning från romartiden.
Sist men inte minst kan du spela på Lumine Hills, också en par 72-bana som ligger bland en lövskog, olivplantager och en fantatiskt utsikt över kusten.

 

Aktiviteter

En resa till Lumine behöver inte bara innebär golf, utan också sol, bad, god mat och kulturupplevelser. Från juni till september kan Lumine skryta med en lyxig Beach Club med åtta simbassänger samt två fantastiska klubbhus.
Fortsätt trevligheterna på PortAventura World eller Ferrari World, två nöjesparker för den äventyrslystne som garanterar adrenalinkickar.

Är du historieintresserad finns möjligheter att besöka den antika staden Tarragona och dess världsarv som ligger cirka 10 minuter från Lumine. På ett ungefär lika långt avstånd finns också pittoreska Cambrils Marina med många resaturanger och trevliga promenadstråk. 
Lumine ligger dessutom inbäddat mellan hela tre vinregioner och här har du chans att smaka på några av de finaste vinerna i världen. Eller varför inte avrunda en golfdag med en vinprovning?

Här kan du läsa mer

Lumine erbjuder full fart för hela familjen. Foto: Lumine

Boendealternativ

Efter en dag i solen eller på golfbanan är det viktigt att kunna slappna av i ett bekvämt och härligt boende. I området finns en mängd fantastiska hotell som täcker in de flesta behov. Ett exempel är Gran Palas, ett fem-stjärnigt hotell som erbjuder en avkopplande vistelse.
Lumine har goda relationer till flera hotell i regionen och kan genom det erbjuda ett exklusiv möjlighet att få högkvalitativ service och komfort, samtidigt som du får spela så mycket golf som möjligt.