Ludvig Åberg tog ännu en framskjuten placering på PGA Tour då han slutade delad tia i Mexiko Foto: Getty Images

Toursvepet

64 slag av Åberg i Mexiko

Så här gick det för de svenska spelarna i veckans tävlingar.

Text: Svensk Golf • 2023-11-06 Uppdaterad 2023-11-06

PGA TOUR

World Wide Technology Championship 4/4.

En stark avslutning med 64 slag (-8) tog Ludvig Åberg till karriärens tredje topp tio-placering på PGA Tour. Åberg slutade totalt 19 under par och delade tiondeplatsen, åtta slag bakom segraren Erik van Rooyen från Sydafrika. Åberg träffade alla greener sista dagen och avancerade från 99:e till 95.e plats på FedEx Cups höstranking och han lär också hoppa uppåt något från sin 58:e plats på världsrankingen. Åberg har som bäst en delad andraplats från Sanderson Farms tidigare i år. Van Rooyen avgjorde en jämn kamp om segern mellan fyra spelare genom att rulla i en lång eagleputt på sista greenen. Segern var Van Rooyens andra på PGA Tour, han vann också Barracuda Championship 2021.

LPGA TOUR

Toto Japan Classic 4/4.

Hemmaspelaren Mone Imani vann Toto Japan Classic efter en avslutande 69-rond. Imani slutade 22 under par och var ett slag före tvåorna Seon Woo Bae från Sydkorea och japanskan Shiho Kuwaki. Linnea Ström gick på 70 slag sista ronden och slutade på delad 56:e plats, 14 slag bakom segraren. Dani Holmqvist slutade på delad 76:e plats på ett över par totalt.

CHALLENGE TOUR

Challenge Tour Grand Final 4 /4.

Engelsmannen Marco Penge vann både Tourfinalen och Road to Mallorca efter en imponerande uppvisning under säsongens sista tävlingsvecka på Club de Golf Alcanada. Penge slutade tio under par och var sex slag före tvåan, Tom Vailant, från Frankrike. Jesper Svensson slutade på delad elfteplats i finalen och blev femma på rankingen. Adam Blommé avslutade med en delad 16:e plats på Mallorca och blev sexa på rankingen. Båda svenskarna tar därmed klivet upp till DP World Tour nästa säsong.

DP WORLD TOUR-KVAL

Steg 2 rond 4/4.

Andra steget av kvalskolan avgörs den här veckan på fyra banor i Spanien. På tre av fyra banor spelas särspel om platser i finalkvalet under måndagsmorgonen och den enda banan där man hann spela klart var Isla Canela Links. Där vann tysken Philipp Katich på 21 under par. Jopakim Lagergren stod för sista dagens bästa score med 63 slag och tog sig till slut klart in bland de 24 spelare som säkrade sin plats på Infinitum Golf veckans som kommer. Lagergren slutade delad sjua på 15 under par. Hugo Townsend fortsätter att spela starkt och slutade på en delad 13:e plats vilket innebär att också han är klar för sista steget i kvalskolan.

PGA TOUR CHAMPIONS

TimberTech Championship 3/3.

Irländaren Padraig Harrington vann veckans TimberTech Championship överlägset med hela sju slags marginal. Harrington slutade 16 under par medan de delade tvåorna Charlie Wi och Bernhard Langer landade på nio under par. Robert Karlsson slutade på en delad 34:e plats och det innebär att han är på 25:e plats på rankingen inför Tourfinalen som spelas i Phoenix veckans som kommer.

EUROPEAN LEGENDS TOUR

Farmfoods European Senior Masters 3/3.

Patrik Sjöland tog sin första seger på Legends Tour efter en avslutande 68-rond i spanska La Manga. Sjölands totalscore på 14 under par var ett slag bättre än Argentinas Ricardo Gonzalez och Mikael Lundberg spurtade in på en tredjeplats via en snygg avslutning på 66 slag. Här nedanför kan ni se höjdpunkterna från sista dagens spel.

Text: Svensk Golf • 2023-11-06
ToursvepetAdam BlomméChallenge TourDP World TourErik van RooyenEuropean Legends TourHugo TownsendJesper SvenssonJoakim LagergrenLinnea StrömLPGA TourLudvig ÅbergMarco PengeMikael LindbergPadraig HarringtonPatrik SjölandPGA TourPGA Tour ChampionsRobert KarlssonToursvepet