Jens Dantorp och Henrik Stenson rörde ordentligt på sig uppåt när OWGR uppdaterades under måndagen Foto: Getty Images

Svenskarna lyfter på världsrankingen

Stenson och Dantorp avancerar efter fina placeringar.

Text: Svensk Golf • 2023-07-25 Uppdaterad 2023-07-25

Det har varit ännu en bra vecka för de svenska herrspelarna och det speglar nu av sig när OWGR (Official World Golf Ranking) uppdaterats. Henrik Stenson slutade på en delad 13:e plats i The Open och det innebär att han avancerade 91 placeringar på rankingen från plats 269 till plats 178. Det innebär att Stenson klättrat 19 placeringar under 2023.

Jens Dantorp, som slutade på delad tredjeplats i Barracuda Championship, avancerar från plats 198 till plats 152 och är nu fjärde bäst placerade svensk på OWGR. Bäst av svenskarna är fortfarande Alexander Norén som slutade delad 23:a i The Open. Norén avancerade fyra placeringar från 67:e till 63:e plats. Näst bäst av svenskarna är Alexander Björk, som spelat in flest världsrankingpoäng av de svenska spelarna under 2023. Björk slutade delad 41:a på Royal Liverpool och föll en placering på OWGR till en 97:e plats.

Här är toppen av svensklistan på OWGR:

Längst upp i toppen är Scottie Scheffler fortfarande världsetta före Rory McIlroy med Jon Rahm som trea, strax bakom nordirländaren. Max Homa bytte plats med Cameron Smith och är ny världssjua. The Open-segraren Brian Harman tog sig in som ny världstia, ett hopp från plats 26. Norrmannen Viktor Hovland är fortfarande världsfemma.


Text: Svensk Golf • 2023-07-25
VärldsrankingAlexander BjörkAlexander NorénBrian HarmanCameron SmithHenrik StensonJens DantorpJon RahmMax HomaOWGRRory McIlroyScottie SchefflerThe OpenVärldsrankingViktor Hovland
Rulla till toppen