Det var många high-fives mellan Hovland och Åberg under deras historisk stora seger i Ryder Cup under lördagen Foto: Getty Images

Åberg och Hovland satte rekord – Europa leder stort

Europa leder stort efter tre spelsessioner på Marco Simone G&CC.

Text: Martin Strömberg • 2023-09-30 Uppdaterad 2023-10-03

Årets Ryder Cup ser ut att bli en match som Ludvig Åberg kommer att minnas resten av livet. Efter segern i första sessionen under fredagen tillsammans med norrmannen Viktor Hovland fick den skandinaviska duon en ny möjlighet under lördagsmorgonen. Och som man tog den. Åberg och Hovland dominerade matchen mot världsettan Scottie Scheffler och den femfaldiga majorsegraren Brooks Koepka och vann med hela 9/7, den största segern i foursome i Ryder Cups 96-åriga historia.

– Det kändes lite overkligt idag och jag fick nästan nypa mig i armen. Det är tacksamt att få spela med en av de bästa spelarna i världen, sa Åberg efter matchen.

Också Hovland var belåten med sällskapet under lördagen.

– Vi är ett starkt lag och oavsett vilka vi hade mött hade de haft svårt att slå oss idag.

Hovland och Åberg inledde med att vinna första hålet på par och man tog sedan de tre nästföljande hålen. Duon tog sedan hem också hål sex och i takt med att Hovland och Åberg spelade allt bättre tappade amerikanerna både hopp och spel. Åberg var nära att göra hole in one på det fjärde hålet och Viktor Hovland drev upp bollen nära på det femte hålet. På det elfte hålets green var matchen slut och en märkbart besviken Scottie Scheffler var tvungen att skaka hand som förlorare.

Totalt under lördagens foursomematcher vann Europa tre nya poäng. Enda förlusten hittills kom när Max Homa och Brian Harman besegrade Sepp Straka och Shane Lowry med 4/2. Det innebär att ställningen totalt nu är 9,5 mot 2,5 inför eftermiddagens fyrbollar.


Text: Martin Strömberg • 2023-09-30
Ryder CupBrooks KoepkaLudvig ÅbergMarco Simone G&CCRyder Cup 2023Scottie SchefflerTournyttViktor Hovland
Rulla till toppen