Phil Mickelson delade med sig av sina kunskaper och erfarenheter under ett kortare träningsläger med doldisen Mark Baldwin. Foto: Getty Images

Mickelson gav doldis privatlektioner inför PGA Tour-kvalet

Bjöd hem nysatsande veteran för närspelsträning.

Text: Olof Åsgård • 2023-11-14 Uppdaterad 2023-11-14

Phil Mickelson, 53, har vunnit 45 gånger på PGA Tour, varav sex majors. Sedan 2022 spelar han på LIV Golf och har efter lagfinalen i slutet av oktober gått in i en längre period av ledighet. 

Det gav Mickelson möjlighet att öppna upp sitt hem för 40-årige Mark Baldwin som förbereder sig för steg 2 i kvalet till nästa års PGA Tour/Korn Ferry Tour.
Amerikanen har gjort fem starter på PGA Tour i karriären och senast han gjorde en hel säsong på hög nivå var 2020 då det blev 38 starter på Korn Ferry Tour. 

Svarade efter tre timmar

Det var Ryan French, mannen bakom populära X-kontot Monday Q Info, som sammanförde Mickelson med Baldwin.
– Efter första kvalsteget skickade jag ett meddelande till Phil och frågade om han kunde hjälpa Mark att göra sig redo för andra steget. Jag sa inget till Mark eftersom jag inte trodde att Phil skulle svara. Istället återkom Phil med ett ja tre timmar senare. Och den här helgen har Mark haft ”den coolaste upplevelsen”, skriver French på X. 

Det blev först en niohålare för Baldwin tillsammans med Mickelson. Dagen efter blev det en inbjudan till Mickelsons hem i Kalifornien för en närspelsclinic. Efter det en match över 18 hål.
– Phil bjöd in honom till sitt hus i morse för att hjälpa honom med närspelet och nu spelar de en 18-hålsmatch. Fantastiskt av Phil. En av vår tids bästa spelare hjälper en kille inför andra kvalsteget. Verkligen otroligt, skriver French på X.

En del tror att Mickelson enbart gjorde detta för att putsa upp sin publika profil, som fått diverse törnar under turbulensen kring LIV Golf ihop med olika avslöjanden om stjärnans spelmissbruk. Ryan French tror dock inte för en sekund att detta var skälet.
– Pratade just med Mark. Phil arbetade med honom till klockan 20 på kvällen. Hundratals bollar, 18 hål och mer träning efteråt. Inte en enda kamera i närheten. Bara en legendar som försöker hjälpa en kille framåt… Mark sa ordet ”surrealistiskt” 100 gånger.

Finalkval i december

Den här veckan spelas steg 2-kval på tre olika banor i USA och nästa vecka på ytterligare två platser.
Finalkvalet spelas 14–17 december på TPC Sawgrass (Dye’s Valley Course) och Sawgrass Country Club (East/West). Mark Baldwin spelar nästa veckas steg 2-kval, precis som svenskarna Hugo Townsend, Linus Lilliedahl och Oliver Jacobsson. 


Text: Olof Åsgård • 2023-11-14
TournyttMark BaldwinPhil MickelsonTournytt
Rulla till toppen