Maja Stark fortsätter att hålla sig i tätskitet på LPGA Tour. Efter en rond i Sydkorea delar Stark femteplatsen Foto: Getty Images

Stark i toppen direkt i Sydkorea

Träffade alla greener under inledningsronden.

Text: Svensk Golf • 2023-10-19 Uppdaterad 2023-10-19

LPGA Tour är inne på andra veckan i Asien och efter en fin delad femteplats i Shanghai förra veckan inledde Maja Stark veckans BMW Ladies Championship med 65 slag (-7). Med fina förhållanden och många låga scorer under första dagens spel räcker det till en delad femteplats. Det var en nöjd Maja Stark som mötte media efter ronden.

– Det kändes bra. Målsättningen var att träffa fairways och greener och det lyckades bra, jag tror inte att jag missade någon green idag. Järnspelet kändes lite bättre efter förra veckan som inte var bra, jag är fortfarande chockad över min placering. Spelet känns helt klart bättre den här veckan.

I ledningen efter första dagen finns sydafrikanskan Ashleigh Buhai på tio under par, ett slag före amerikanskan Allison Lee. Stark var nöjd med att ha lyckats utnyttja de fina förhållandena på  Seowon Valley Country Club.

– Det var lättscorat helt klart även om det bara är två av par-femmorna som man når utan besvär. Men man har många wedgar kvar och det var skönt att få en bra start även om spelet inte kändes fantastiskt.

Tre svenskor delar 24:e plats på tre under par. Madelene Sagström, Linnea Ström och Anna Nordqvist, medan Linn Grant inledde med 70 slag och en delad 38:e plats.


PGA Tour spelar den här veckan Zozo Championship i japanska Chiba och Collin Morikawa inledde bäst med en rond på 64 slag (-6). Morikawa är ett slag före fem spelare på fem under par, bland dem den danske Ryder Cup-spelaren Nicolai Høigaard. David Lingmerth är bästa svensk på delad 40:e plats, på par och sex slag från täten. Vincent Norrman gick runt på 72 slag (+2) och delar 61:a plats medan Alex Norén delar 67:e plats på tre över par.


Text: Svensk Golf • 2023-10-19
TournyttAnna NordqvistLinn GrantLinnea StrömLPGA TourMadelene SagströmMaja StarkPGA TourTournytt
Rulla till toppen