Adrian Meronk under ett träningsvarv inför veckan DP World Tour-tävling. Foto: Getty Images

Ryder Cup

Meronk chockad, ledsen och förbannad

Slutade lyssna på Luke Donald så fort han fick det negativa beskedet.

Text: Olof Åsgård • 2023-09-06 Uppdaterad 2023-09-06

Den största snackisen sedan Luke Donald presenterade sina sex kaptensval i måndags, har varit att polacken Adrian Meronk inte fick plats. 

Trots att han så sent som i maj vann DP World Tour-tävlingen Italian Open på Ryder Cup-banan Marco Simone G&CC. Och trots att han är trea på DP World Tours säsongsranking Race to Dubai efter Rory McIlroy och Jon Rahm. 

I söndags väntade han på Luke Donalds telefonsamtal, som var inplanerat i förväg oavsett vilket besked som skulle ges. 
– Jag satt på tåget på väg från Schweiz där jag hade avslutat bra. Jag var chockad. Jag hörde honom (Donald) säga att det var tufft för honom också men om jag ska vara ärlig så… så fort han sa att jag inte var med så slutade jag nästan lyssna, säger Adrian Meronk inför veckans DP World Tour-tävling Horizon Irish Open. 
– Det har varit emotionellt jobbigt, från chock, till ledsamhet, till ilska. Och nu försöker jag vända allt till motivation för den här veckan. Självklart är det här en svår sak att svälja. Jag tyckte att jag gjort tillräckligt för att vara med i laget, fortsätter Meronk. 

Polacken ska spela de två första ronderna med världstvåan Rory McIlroy och Billy Horschel. Förberedelserna för den här veckan har inte varit optimala.
– Det här är vad jag siktat på i ett och ett halvt år. Att inse att det inte kommer bli så… jag har talat med mina föräldrar, min psykolog, min tränare och alla har varit stöttande. Många spelare, tränare och caddies har varit väldigt stöttande och har messat och ringt. Jag har aldrig upplevt något sådant här tidigare så jag kämpar med mina inre känslor. Jag vill fokusera på den här veckan, det är en bra tävling och bana men samtidigt så tänker jag någonstans bak i huvudet på det som skedde för ett par dagar sedan, säger Meronk. 

Luke Donald spelar också veckans tävling. Så gör även vicekaptenerna Edoardo Molinari, Thomas Bjørn och Nicolas Colsaerts samt irländaren Shane Lowry som tillsammans med Nicolai Højgarrd pekats ut som Donalds svagaste wildcards. Den unge dansken finns dock inte med i fältet. Inte heller förra veckans vinnare Ludvig Åberg spelar den här veckan. Han fick också ett wildcard (som få ifrågasätter) och kommer bli elfte svensk att spela i Ryder Cup för Europa. 


Text: Olof Åsgård • 2023-09-06
TournyttAdrian MeronkLuke DonaldRyder CupTournytt
Rulla till toppen