Edoardo Molinari har tagit tre segrar på DP World Tour och spelade själv i 2010 års Ryder Cup - ihop med sin bror Francesco Molinari. Foto: Getty Images.

Utrustning

Arccos rekryterar Ryder Cup-gurun

Edoardo Molinaris egna statistikplattform blir Arccos Pro.

Text: Eric Franzén • 2024-03-05 Uppdaterad 2024-03-05

Tourspelaren Edoardo Molinari var vicekapten för det Europeiska Ryder Cup-laget under fjolårets upplaga, men också den analytiska hjärnan bakom den massiva mängd av statistik som tillämpades i besluten runt uttagningar av spelare, startordningar samt för att forma foursome- och bästbollpar. En roll han också kommer att inneha under nästa års Ryder Cup på Bethpage Black utanför New York. Samtidigt arbetar också Molinari som analytisk rådgivare för ett drygt 30-tal tourspelare, däribland Viktor Hovland, Matthew Fitzpatrick och Nelly Korda.

Molinari, som har en ingenjörsexamen i grunden, började utveckla sin egen statistikplattform under pandemin, som lanserades under namnet StatisticGolf. Denna primärt tourinriktade tjänst döps nu om till Arccos Pro, vilket sammanfaller med att Molinari rekryteras till Arccos Golf som Chief Data Strategist och Lead Tour Ambassador. Den 42-årige italienaren kommer också att använda Arccos vanliga plattform, som idag innehåller data från över 900 miljoner slag, för att samla in sin egen statistik under inspels- och tävlingsronderna på DP World Tour, där Molinari fortfarande spelar aktivt.

 – Jag är mycket imponerad av Arccos slagspårningssystem som medför stora vinster för många spelare runt om i världen. Det är det perfekta komplementet till den plattform som jag har byggt för de allra främsta elitspelarna. Att få sluta upp med Sal Syed och hans team av makalösa dataingenjörer, analytiker och designers kommer att medföra en omedelbar effekt. Jag vet att vi är redo för banbrytande framsteg inom analys av spelet, med att hjälpa varje golfare att bli smartare i sin träning och sina förberedelser, samt i de beslut som fattas på banan, kommenterar Edoardo Molinari.

Läs också:


Text: Eric Franzén • 2024-03-05
UtrustningArccosArccos GolfEdoardo MolinariRyder CupUtrustning
Scroll to Top